Zdravko Mamić feštao sa srpskim patrijarhom: Molit će za mene, ljubim ga svim srcem

Zdravko Mamić feštao sa srpskim patrijarhom: Molit će za mene, ljubim ga svim srcem

Sjećam se kad smo na Cvjetnom trgu u Zagrebu uz tamburaše pjevali zajedničke pjesme. Vidim da je on više u sedam dana učinio za ljubav između srpskog i hrvatskog naroda, pa i svih naroda na ovih prostorima.

Nekadašnji čelnik Dinama, Zdravko Mamić, dao je intervju i za banjalučku televiziju ELTA. U tom je intervjuu otkrio koliko voli svoje srpske prijatelje, a među najdražima su mu Dule Savić i novoizabrani patrijarh srpski – Porfirije.

Upravo je oko njegovog imenovanja Mamić potvrdio da su se čuli, da mu je čestitao i da jedva čeka posjetiti ga na misnom slavlju

– Ja sam toliko oduševljen. Dogodilo se nešto predivno, gledao sam TV i gledao izvještaj s inauguracije gdje mu državnici čestitaju. Nije prošlo pola sata i mislio sam: ”Moram naći način da svom prijatelju Porfiriju Periću čestitam!”, kad mi je zazvonio telefon. On mi se javio na telefon.

“Zvao me Dule Savić, koji je bio pored njega, bili su tu još neki zajednički prijatelji. Porfirije mi se javio i ja sam iskoristio priliku čestitati mu. Rekao sam mu da sam dirnut da se u trenutku svog slavlja i svih obaveza sjetio mene. On mi je kraju rekao da će moliti za mene, a rekao je da zna gdje sam u Međugorju i da molim za njega”, ispričao je bjegunac pred hrvatskim pravosuđem za banjalučku televiziju pa se prisjetio kako je ‘feštao’ s Porfirijem.

“To je jedna divna priča koja će moj život sigurno obilježiti, a možda i njegov. Sjećam se da sam ga u Zagrebu ugostio na stadionu, proveo ga kroz svlačionicu. Sjećam se kad smo na Cvjetnom trgu u Zagrebu uz tamburaše pjevali zajedničke pjesme. Vidim da je on više u sedam dana učinio za ljubav između srpskog i hrvatskog naroda, pa i svih naroda na ovih prostorima. Palac gore za Porfirija. On je i moj Porfirije i ja ga ljubim svim srcem, svim bićem i kad budem u prilici, bez obzira što sam katolik, neću se libiti da ga posjetim u Beogradu i odem na njegovo misno slavlje”, istaknuo je Mamić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar