Zeleno svjetlo za izvoz krumpira u EU

Zeleno svjetlo za izvoz krumpira u EU

Stalni odbor za biljke, životinje, hranu i životinjsku hranu, tijelo odgovorno za sigurnost hrane, na sastanku održanom 26. i 27. ožujka, pozitivno je ocijenio podatke dostavljene iz Bosne i Hercegovine, te dao zeleno svjetlo Europskoj komisiji za pripremu Uredbe kojom proglašava da u BiH nema prstenaste truleži krumpira, priopćeno je danas iz Izaslanstva Europske unije u BiH.
Izvoz krompira iz BiH u EU

Na sastanku održanom 26. i 27. ožujka 2015. godine, Stalni odbor za biljke, životinje, hranu i životinjsku hranu, tijelo odgovorno za sigurnost hrane, pozitivno je ocijenio podatke dostavljene iz Bosne i Hercegovine te dao zeleno svjetlo Europskoj komisiji za pripremu Uredbe kojom proglašava da u Bosni i Hercegovini nema prstenaste truleži krumpira. Nakon što Uredba bude usvojena, bit će omogućen izvoz krumpira iz Bosne i Hercegovine u Europsku uniju.
Sektor proizvodnje krumpira je primjer u kojem je BiH pokazala da ima učinkovite sustave kontrole i nadzora, kao i funkcionalnu koordinaciju, gdje osoblje u raznim institucijama i vlasti rade kao jedan tim. To je pozitivan primjer koji treba slijediti u drugim područjima, kao što su pripreme za izvoz mliječnih proizvoda.

Nakon što Uredba bude usvojena, bit će omogućen izvoz krumpira iz Bosne i Hercegovine u Europsku uniju.
Sektor proizvodnje krumpira je primjer u kojem je BiH pokazala da ima učinkovite sustave kontrole i nadzora, kao i funkcionalnu koordinaciju, gdje osoblje u raznim institucijama i vlasti rade kao jedan tim. To je pozitivan primjer koji treba slijediti u drugim područjima, kao što su pripreme za izvoz mliječnih proizvoda, navodi se u priopćenju.
bljesak.info
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing