ZELENSKI: “Bahmut je jedno od najkrvavijih mjesta na prvoj crti bojišnice”

ZELENSKI: “Bahmut je jedno od najkrvavijih mjesta na prvoj crti bojišnice”

Područje oko istočnoukrajinskih gradova Bahmuta i Soledara “jedno je od najkrvavijih mjesta na prvoj crti bojišnice”, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski tijekom svog jučerašnjeg obraćanja.

Bahmut je postao možda najsporniji dio 1300 kilometara duge crte bojišnice u Ukrajini i poprište nekih od najžešćih borbi u ratu. “Ne postoji komad zemlje u blizini ova dva grada gdje okupator ne bi dao svoj život za sulude ideje gospodara ruskog režima”, rekao je Zelenski, a prenosi CNN.

Širi dio regije Donjeck, gdje se nalaze Bahmut i Soledar, od 2014. drže separatisti koje podržava Rusija i jedna je od četiri ukrajinske regije za koje Moskva tvrdi da su ruski teritorij. Međutim, ukrajinski predsjednik je jučer rekao da se ova dva grada “još drže” i da se “situacija na prvoj liniji fronta nije značajno promijenila u prvom tjednu ove godine”.

“Bahmut se drži unatoč svim izgledima. Iako je veći dio grada uništen tijekom ruskih napada, naši borci odbijaju stalne pokušaje ruske ofenzive. Soledar se također drži, iako je tamo još više razaranja te je izuzetno teško”, dodao je Zelenski. – Pročitajte više na: https://bljesak.info/vijesti/svijet/zelenski-bahmut-je-jedno-od-najkrvavijih-mjesta-na-prvoj-crti-bojisnice/405775

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar