ZELENSKI: “Upotreba iranskih dronova pokazuje da je Rusija vojno bankrotirala.”

ZELENSKI: “Upotreba iranskih dronova pokazuje da je Rusija vojno bankrotirala.”

Ovisnost Rusije o bespilotnim letjelicama iranske proizvodnje za napade na ukrajinske mete pokazuje da je Rusija politički i vojno bankrotirala, rekao je u noćnom obraćanju predsjednik Volodimir Zelenski.

Korištenje iranskog oružja znači priznanje neuspjeha za Moskvu, nakon desetljeća financiranja sovjetske i postsovjetske obrambene industrije, dodao je u noći na srijedu. Ukrajina kaže da su se zadnji ruski napadi na infrastrukturu oslanjali na iranske ‘dronove kamikaze’ Šahed-136. Iran opovrgava da opskrbljuje Rusiju bespilotnim letjelicama, a za tu tvrdnju Washington kaže da je neistinita.

“Imajmo na umu da je sama činjenica da je Rusija tražila pomoć od Irana priznanje Kremlja da je bankrotirao u vojnom i političkom smislu”, rekao je Zelenski.

“Desetljećima su trošili milijarde dolara na vlastiti vojnoindustrijski kompleks. I na kraju su se priklonili Teheranu kako bi osigurali jednostavne bespilotne letjelice i projektile”. Zelenski, koji kaže da su posljednji udari izbacili iz pogona 30 posto ukrajinskih elektrana, rekao je da bi ta uporaba oružja mogla stvoriti nade i iluzije među ruskim čelnicima, ali i dalje neće biti od pomoći.

“To će jednostavno još jednom pokazati svijetu da Rusija ide prema porazu i da pokušava uvući još jednog od svojih suučesnika u ovaj teror”, rekao je.

Izvor: HINA

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar