Zimska oluja na Novom Zelandu, 10.000 domaćinstava bez struje

Zimska oluja na Novom Zelandu, 10.000 domaćinstava bez struje

WELLINGTON, 13. srpnja (FENA) – Zimska oluja pogodila je danas Novi Zeland izazvavši blokade prometa diljem zemlje i ostavivši tisuće domaćinstava bez električne energije.

Svi regionalni letovi iz glavnog grada Wellingtona prizemljeni su jutros, a jaki vjetrovi izazvali su velike štete rušeći drveće i kidajući električnu mrežu diljem zemlje, što je više od 10.000 domaćinstava ostavilo bez električne energije.

Vjetar koji je puhao do 160 km na sat pogodio je novozelandsku prijestolnicu, dok je u tjesnacu Cook, koji odvaja Sjeverni i Južni otok, puhao brzinom od 130 km na sat dižući 11 metara visoke valove, objavila je tamošnja meteorološka služba.

Neke od glavnih prometnica su zatvorene, a prekinut je i željeznički promet. Glavne prometnice koje idu središnjim dijelom Sjevernog otoka zatvorene su zbog snijega i leda, prenosi Hina.

Na južnom otoku je snježna oluja već oslabila, no još uvijek su prometni uvjeti vrlo loši.

Sjeverni otok očekuje pak jačanje zimske oluje, posebno najveći grad u zemlji Auckland, koji će biti pogođen snažnim vjetrom i obilnim padavinama do sutra ujutro, saopćio je meteorološki servis.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar