• Zlatni pir Ruže i Bože Bekavac iz Mrkodola
  • Zlatni pir Ruže i Bože Bekavac iz Mrkodola
  • Zlatni pir Ruže i Bože Bekavac iz Mrkodola
  • Zlatni pir Ruže i Bože Bekavac iz Mrkodola

Zlatni pir Ruže i Bože Bekavac iz Mrkodola

Ruža, rođena Petrović iz Bukovice i njezin Bože Bekavac upoznaše se pokraj župne crkve. Godinu dana kasnije u istoj su se crkvi i vjenčali, a od toga dana do ovog današnjeg minulo je točno pedeset godina.

“Narod se tada družio nakon svete mise. Pivalo, se igralo, veselilo nije bilo ko danas da svak s mise žuri kući”, veselo se prisjećaju današnji slavljenici.

Ruža je imala 17, a Bože 21 godinu kada su se uzeli, ni malo se ne bojeći svih životnih bura i oluja pred koje su tako mladi zajedno i neustrašivo stali, a takvi i postojano opstaše zadržavši svu životnu radost.

“Nije bilo lako, nikad nikom nije. Bože je radio u Njemačkoj, a ja sam sama podizala dicu. Uz sve poslove morala sam im bit i ćaća i mater”, prisjeća se Ruža ne krijući ponos dok s ogromnom radošću promatra brojno potomstvo danas okupljeno njima u čast, a Bog im je podario pravo bogatstvo: šest kćeriju, dva sina i osamnaestero unučadi.

“Bogu dragom fala na svemu složni su, uz Boga je sve dobro i ne triba se bojat života”, kažu.

Njihovu radost dijeli cijela obitelj pa je u obiteljskoj kući jučer bilo posebno živo i veselo. Okupljala se rodbina i brojni prijatelji da uz pjesmu i čašicu razgovora proslave ljubav koja uvijek ide uz žrtvu. A puno i ljubavi i žrtve obilježilo je njihovih pedeset zajedničkih godina, stoga im od srca čestitamo ovu veliku obljetnicu uz želju da im godine koje dolaze donesu zdravlje, radost i veselje i neka još dugo s velikim ponosom uživaju u svim plodovima svoje ljubavi.

Izvor: Ivana Ćurić / Tomislavcity

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar