Zračne uzbune diljem Ukrajine, Rusi izveli novi udar na Kijev

Zračne uzbune diljem Ukrajine, Rusi izveli novi udar na Kijev

Ključni događaji:

– Sirene od jutra odjekuju cijelom Ukrajinom

– Rusi izveli novi zračni napad na Kijev

– U raketnom napadu u Odesi poginula jedna osoba

Moldavija više ne koristi ruski plin i struju

Moldavija više ne koristi ruski plin i električnu energiju, rekao je premijer te zemlje.

Zemlja koja je susjeda Ukrajine nastavila je koristiti zalihe iz Moskve od početka rata.

– Moldavija više ne troši ruski plin, integrirana je u europsku energetsku mrežu, rekao je moldavski premijer Dorin Recean na sigurnosnoj konferenciji u Bukureštu.

Teixeru su nadređeni upozorili na povjerljivost dokumenata

Jack Teixeira, američki zrakoplovac osumnjičen za objavljivanje visoko povjerljivih dokumenata američke vojske upozoren je na to da rukuje povjerljivim informacijama, piše Sky news.

Sudski podnesak sugerira da su njegovi nadređeni u više navrata interno izražavali zabrinutost u vezi s njegovim rukovanjem tim podacima.

Tužitelji su rekli da je on nastavio s objavljivanjem dokumenata čak i nakn što su ga nadređeni upozorili na povjerljive informacije. Bio je upozoren u dva navrata.

Očekuje se da će sutra sudac saslušati dodatne argumente o zahtjevu tužitelja za pritvaranjem Teixeire i donijeti odluku o tome.

Željeznički promet na Krimu obustavljen nakon iskakanja vlaka iz tračnica

Željeznički promet obustavljen je između Simferopolja, glavnog grada Krimskog poluotoka, i grada Sevastopolja, nakon što je teretni vlak koji je prevozio žito iskočio iz tračnica, rekao je u četvrtak regionalni čelnik kojega je na taj položaj postavila Rusija.

Taj incident “rezultat je miješanja nepoznatih osoba”, navodi se u priopćenju Krimskih željeznica.

U objavi na Telegramu Sergej Aksjonov je napisao kako su vagoni natovareni žitom iskočili iz tračnica te da nitko nije ozlijeđen.

Ranije je Telegramov kanal Baza, koji ima veze s ruskim sigurnosnim službama, izvijestio o eksploziji na željezničkoj pruzi u regiji koju je Rusija anektirala 2014. godine.

Rusija je u srijedu obnovila crnomorski ugovor o žitu, sporazum uz posredovanje Turske koji olakšava izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Rusije i Ukrajine Crnim morem.

Japanska vojna bolnica primit će ranjene ukrajinske vojnike

Japan je spreman primiti ranjene ukrajinske vojnike u tokijsku vojnu bolnicu, rekao je viši član japanske vladajuće koalicije u četvrtak, što je najnovija mjera potpore nakon ruske invazije.

Bit će to prvi put da Središnja bolnica obrambenih snaga liječi strane vojnike, rekao je zastupnik za Reuters želeći ostati anoniman jer dogovor još nije objavljen.

Izvor: Jutarnji list

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar