ŽUPA UZDOL: U ovoj napaćenoj župi žive 92 obitelji

ŽUPA UZDOL: U ovoj napaćenoj župi žive 92 obitelji

Župa Svetog Ivana Krstitelja Uzdol je kroz svoju povijest prošla veliku kalvariju. Unatoč svim teškoćama ona je opstala i prkosi svim nedaćama ohrabrena vjerom i nadom u bolji život.

Nakon obavljenog blagoslova obitelji zbrojeni su podaci o stanju vjernika u župi.

U župi Uzdol su 92 obitelji s 271 vjernikom. Tijekom 2021. godine kršteno je sedmero djece, prvopričesnika je bilo troje, dok je krizmanih osam. Vjenčana su dva para. Umrlih je 17, što je osjetljivo za ovu župu.

Hvala župniku don Ivanu Ivančeviću za podatke.

Ohrabrujuće je za ovu župu da su se uz podršku župnika dosta dobro angažirali mladi koji održavaju svoje redovne susrete i unose živost u život župe. Posebno vrijednima iskazali su se tijekom Adventa kada su organizirali humanitarnu akciju izradom i prodajom adventskih vijenaca za najpotrebnije u župi.

Osobito je lijepo bilo vidjeti okupljene župljane iz svih sela na Polnoćki i druženju nakon mise. Osim onih koji stalno žive u Uzdolu, Donjoj Vasti, Krančićima i Ljubuncima. Pristigli su brojni nastanjeni u Prozoru, raseljeni po Hrvatskoj i drugim europskim zemljama. Bitna je to poruka u kojoj je iskazana stalna povezanost sa svojim rodnim krajem i korijenima.

 

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing