ŽUPANICA DALA JAVNI NOVAC ROĐAKU IZ RAME: Antonija Jozić pod istragom zbog novca dodijeljenog fra Andriji Joziću

ŽUPANICA DALA JAVNI NOVAC ROĐAKU IZ RAME: Antonija Jozić pod istragom zbog novca dodijeljenog fra Andriji Joziću

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa Republike Hrvatske otvorilo je postupak protiv Antonije Jozić, županice Požeško-slavonske županije, zbog darovanja 20.000 eura javnog novca fra Andriji Joziću, gvardijanu Franjevačkog samostana Rama-Šćit, za izgradnju galerije i knjižnice u Bosni i Hercegovini.

Antonija Jozić potvrdila je da je fra Andrija Jozić bratić njenog supruga, što je dovelo do sumnje u sukob interesa, potvrđeno je za Telegram.

Povjerenstvo će prikupiti relevantnu dokumentaciju i odlučiti postoje li osnove za daljnji postupak. Osim ove donacije, moguće je propitivanje još jedne donacije Franjevačkom samostanu kroz projekt vrijedan 210.000 eura, financiran od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a.

Jozić je već ranije kažnjena zbog kršenja zakona o sprječavanju sukoba interesa. Kazna je bila izrečena zbog neprijavljivanja majčinog dara u imovinskoj kartici. Jozić je članica predsjedništva HDZ-a i izabrana je u Hrvatski sabor na parlamentarnim izborima, no odlučila je zadržati funkciju županice.

Kompletan tekst čitajte na Telegramu.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing