ŽUPANIJA SVE TRAGIČNIJA – LOVIŠTA I DALJE NEMA

ŽUPANIJA SVE TRAGIČNIJA – LOVIŠTA I DALJE NEMA

Na sjednici Skupštine Hercegovačko neretvanske županije koja je održana danas (utorak, 26.01.2016.), nastavljena je sramotna igra zastupnika po pitanju lovišta u općini Prozor – Rama.

Naime, Klub Hrvata u Skupštini HNŽ/K na svojem je sastanku donio jednoglasnu Odluku o tome da se za ovu sjednicu Skupštine uključi točka: Odluka o osnivanju lovišta u općini Prozor – Rama, jer je presudom Ustavnog suda poništena ranija sramotna Odluka o podjeli lovišta naše općine, te su poduzete aktivnosti da se osnuje jedinstveno lovište na području cijele općine, onako kako je to odobrio i općinski Načelnik i Općinsko vijeće.

Međutim, nakon jednoglasne Odluke Kluba Hrvata došlo je do novih pregovora SDA – HDZ BiH, a poslije tih pregovora jedna osoba iz HDZ BiH (za sada ne znamo tko) je objasnio da ipak odustaju od donošenja Odluke o lovištu u općini Prozor – Rama.

Poznato je da je na to reagirao zastupnik HDZ 1990 Ilija Cvitanović, koji je tvrdio da je Odluka Kluba Hrbata službena i konačna, te da ju nitko ne može smatrati privatnom ili jednostranačkom, pa je nitko nama pravo jednostrano niti povući. No, taj pokušaj je ostao bezuspješan, iz dalje procedure isključena je mogućnost donošenja Odluke o jedinstvenom lovištu u općini Prozor – Rama, unatoč presudi Ustavnog suda F BiH, unatoč trudu općinskog rukovodstva, unatoč apelima i zahtjevima povelike lovačke grupacije, unatoč zalaganjima grupe zastupnika iz HDZ 1990.

Potpuno je neshvatljivo ponašanje nekih naših zastupnika, potpuno su nevidljivi razlozi koji ih tjeraju da donose odluke protiv svoje općine,  pa i protiv svog naroda i svojih sugrađana.

Nadamo se da ćemo uskoro dobiti i zapisnik sa sastanka Kluba Hrvata i sa sjednice Skupštine HNŽ/K iz kojega će biti vidljiva uloga pojedinih zastupnika.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar