Županijski ministar pravosuđa razgovarao o uvjetima Općinskog suda u Konjicu

Županijski ministar pravosuđa razgovarao o uvjetima Općinskog suda u Konjicu

Suad Balić, ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Hercegovačko – neretvanske županije jučer je u zgradi Općinskog suda Konjic razgovarao s  Alminom Čilić, predsjednicom Općinskog suda Konjic, Emirom Bubalom i dr. Jozom Ivančevićem, načelnicima  općina Konjic i Prozor/Rama o mogućnostima iznalaženja trajnog rješenja za smještaj svih kapaciteta Općinskog suda u Konjicu.

O uvjetima u kojima je smješten Općinski sud u Konjicu govorila je predsjednica Suda Čilić, koja je istaknula: ”Sud radi u neuvjetnim prostorijama, a naša nakana je da pitanje svog smještajnog kapaciteta trajno riješimo, s ciljem učinkovitijeg rada i ostvarivanja boljih rezultata. Ovaj Sud mjerodavan je za općine Konjic, Jablanica i Prozor/Rama, koje zajedno broje 62.656 stanovnika”, kazala je predsjednica Općinskog suda Konjic, Almina Čilić.

”Naš današnji susret  s predsjednicom Općinskog suda Konjic i načelnicima općina Konjic i Prozor/Rama, uz nazočnost kolega iz Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine izraz je naše spremnosti  i prvi  korak u iznalaženju rješenja za adekvatan smještaj Općinskog suda Konjic, Područnog odjeljenja, Tužiteljstva Konjic, gruntovnice, sudske policije, i svih pratećih prostorija i objekata koji trebaju biti u funkciji Općinskog suda,  odnosno Tužiteljstva”, kazao je ministar Balić.

”Usuglasili smo se kako je nužno čim prije odrediti lokaciju za izgradnju nove zgrade ili iznaći neko drugo rješenje koje bi bilo prihvatljivo za sve kojima želimo osigurati primjerene uvjete za rad”, dodao je ministar Balić.

Istaknuo je  da je u Proračunu za 2016. godinu planirano 200.000,00 KM, koje su namjenjene za izradu idejnog rješenja, građevinskog projekta, odnosno za sve troškove koje je potrebno isfinancirati do početka izgradnje samog objekta.

”Za realiziranje  ovog projekta postoji puna potpora Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH, kao i Općine Konjic, a potporu očekujem  i od drugih općina za koje je ovaj sud mjerodavan”, zaključio je ministar Balić, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade HNŽ.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing