“Zvezda i Partizan više nisu nogometni klubovi, nego parapolitička i parapolicijska udruženja”

“Zvezda i Partizan više nisu nogometni klubovi, nego parapolitička i parapolicijska udruženja”

Iako je već godinama u mirovini, Milojko Pantić, legendarni sportski komentator TV Beograd, nema mira i žestoki je kritičar Aleksandra Vučića piše Slobodna Dalmacija.

Žestoki je, možda i najžešći kritičar režima Aleksandra Vučića. Koliko Pantić ne štedi vlast, toliko ni ona njega. Njegove objave na društvenim mrežama već su dobile kultni status i izvan granica Srbije, pa tako i ona otprije neki dan kada se javno odrekao Crvene zvezde jer su njezini čelnici ratnom zločincu, Kapetanu Draganu, uručili dres kluba s brojem 1.

– Ja se – kaže Pantić, s kojim smo razgovarali malo poslije podneva – Zvezde nisam odrekao kao navijač, nego profesionalni novinar koji je pratio njezine najveće uspjehe, ali i kao građanin. To je bio moj vrisak da bi se građani ove zemlje probudili iz ružnog sna u koji su zapali.  Ako se ne pobunimo, budemo šutjeli i dalje, ne pružimo li otpor tom zlu, progutat će nas mrak u koji je Srbiju uvela aktualna vlast i ratni zločinci.

Imate li problema nakon te objave? Prijete li vam, zovu li vas?

– Nemam nikakvih problema. Naprotiv, najveći mi je problem to što me sada bombardiraju sa svih strana, svi traže intervjue, pa ne mogu stići na sve strane.

Jesu li ovo s Kapetanom Draganom klub i Dragan Džajić odradili na svoju ruku ili je sve bila naredba politike?

– Pouzdano sam doznao da je toga dana Džajić pozvan iz kabineta predsjednika Srbije i rečeno mu je da hitno dođe na stadion jer mora ispuniti neku obavezu. I on je došao i doznao kakva je obaveza u pitanju. Ne zaboravite, on ima svoj dug prema toj istoj vlasti jer su ga abolirali od optužaba da je zloupotrebljavao položaj i oštetio Zvezdu prilikom prodaje igrača.

Kapetan Dragan vas je optužio da ste – hrvatski plaćenik.

– Ha-ha… A čiji je on?! Nisam čitao, ali su mi rekli da je izišlo u Večernjim novostima kao neka njegova priča o meni. Znam da je naslov otprilike glasio da Zvezda ništa ne gubi jer Milojko Pantić više nije njezin navijač. Ja mu, evo, odgovaram: točno je da Zvezda ništa ne gubi, ali Zvezda mnogo “dobiva” time što joj je ratni zločinac postao član. “Dobiva” na svjetskom publicitetu, ali u negativnom smislu.

Je li ikome osim vama u Srbiji sporno to što se dogodilo? Koliko vidim, jedini ste.

– Nemate krivu informaciju, to je točno. Među ostalim, i zbog toga sam vrisnuo. Mene je tako pogodilo to što nitko ne reagira. Pa u što smo se mi to pretvorili i što smo dozvolili da nam ova vlast radi?! Džajić, Zvezda, Delije rade sve po njezinim naredbama.
Već sutradan nakon što se pojavila ta fotografija iz Zvezde, osvanula je i ona sa stadiona Partizana, a na kojoj jedan od najvećih kriminalaca devedesetih godina uz Arkana i Jocu Amsterdamca, Kristijan Golubović, pozira u punoj opremi kluba. Još do prije nekoliko mjeseci robijao je za najteža djela. Time su Grobari i Partizan htjeli Delijama i Zvezdi pokazati da i oni zločinca za trku imaju. Zato sam nakon jučerašnjeg derbija i pobjede Partizana ­napisao komentar pod naslovom “Kaplar Kristijan bolji od kapetana Dragana!”.

Stoji li da su kriminalci povezani s najtežim ratnim zločinima pod “firmom” navijaštva preuzeli Zvezdu i Partizan?

– Apsolutno. Zvezda i Partizan više nisu nogometni klubovi, nego parapolitička i parapolicijska udruženja. Sve te paravojske, a bilo ih je ovdje devedesetih, po izvješću Ujedinjenih naroda, 55 – mislim na Knindže kapetana Dragana, Arkanove Tigrove, šešeljevce i slično – nakon rata je regrutirala Služba sigurnosti i udomila ih na sjever i jug dvaju stadiona. Zadaća im je od tada obavljati razne prljave poslove za državu, kao što je rušenje jednog cijelog kvarta u Beogradu, Sava mala, sprječavanje gay-parade, bakljade po krovovima za vrijeme izvanrednog stanja i slično. Istodobno oni imaju svoje privatne poslove u narkobiznisu. To je jasno svakome tko želi vidjeti. Protiv toga se ja borim.

Postoji li šansa da jednog dana opet navijate za Zvezdu, idete na Marakanu? Je li za to potreban odlazak Vučićeva režima?

– Da, naravno. Ja na taj stadion neću kročiti sve dok su na vlasti ovi koji promoviraju ratne zločince. To sada rade preko sporta, ali je najtragičnije to što kod nas ratni zločinac Vojislav Šešelj sjedi u parlamentu. Mi smo jedina takva država u svijetu. Najbolje je sve opisao Zoran Đinđić riječima: Svaka država ima svoju mafiju, jedino srpska mafija ima svoju državu!

 

 

(Izvor: Slobodna Dalmacija)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar