Zvuči nevjerojatno, ali Bog je pozvao ovih pet bioloških sestara da mu služe u istoj zajednici

Zvuči nevjerojatno, ali Bog je pozvao ovih pet bioloških sestara da mu služe u istoj zajednici

Priča o pet bioloških sestara koje su postale redovnice u razdoblju od samo dvije godine privukla je pozornost u njihovoj rodnoj Španjolskoj.

Da stvar bude zanimljivija, svih pet sestara priključile su se istoj kontemplativnoj zajednici Iesu Communio, prenosi Aleteia.

Prva koja je slijedila svoj poziv u zajednicu bila je Jordán. Iduće godine pridružile su joj se Francesca i Amada de Jesus. Dvije godine nakon njih bio je red na Ruthu Mariju, koja je najstarija sestra. Naposljetku, pola godine poslije Ruthe zajednici se priključila Nazaret.

Zajednica Iesu Communio u kolovozu je objavila video kako bi podijelila s javnošću put sestara.

U svojem svjedočanstvu Amada de Jesu kaže: “Bilo je to ogromno iznenađenje za sve kada je Gospodin pozvao nas pet sestara u Institut u razdoblju od dvije godine.”

Ono što priči daje posebnu neobičnost jest što sestre nisu međusobno razgovarale o svojem pozivu. “Nismo znale za ovu žeđ koju je Duh Sveti potaknuo u nama”, kazala je Amada.

Ispričala je i o reakciji svoje sestre Nazaret koja nije mogla vjerovati da sve dijele isti poziv: “Ne može biti. Ne može biti da nas Bog sve zove, i to u isti Institut, ali mene zove definitivno, dakle netko ovdje sigurno laže, a to nisam ja”, bile su njezine riječi.

Prisjećajući se svojeg djetinjstva, Amada je kazala da je održavala “vrlo jednostavan” odnos s Bogom, ali da poziv nije bilo nimalo jednostavno razlučiti

“U određenom trenutku sam znala da me Bog želi za sebe i samo razmišljanje o tome me je ispunjalo radošću, ali sam također smatrala da je poziv odricanje od postajanja ženom, suprugom i majkom. Stavila sam se pred Njega i zamolila Ga da ne traži od mene da se odreknem toga”, kazala je.

Ipak, nastavila je pohađati susrete koje je zajednica Iesu Communio organizirala u njezinoj župi tijekom kojih su redovnice dijelile svoja iskustva. Kada je primijetila da je Gospodin zove da Mu u potpunosti posveti svoj život, otišla je razgovarati s poglavaricom Instituta.

„Morala sam znati je li to zaista bio On koji me zove, ili sam to nekako izmislila“, kazala je. Pokazalo se da je to uistinu bio Gospodin koji je zvao nju, kao i druge četiri sestre koje sada služe kao nadahnuće za druge pozive.

Iako je video o pozivu sestara objavljen ovog kolovoza, one su redovnice već 13 godina. Danas s vremenskim odmakom Amada svjedoči: „Dar posvećenja je neizmjeran. Danas ostajem ovdje jer Ga volim i osjećam da On mene jako voli. Osjećam da sam snažno voljena.“

 

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar