fbpx
Dodajte sodu bikarbonu kada kuhate jaja – razlog je genijalan

Dodajte sodu bikarbonu kada kuhate jaja – razlog je genijalan

Za svaki problem postoji rješenje – rekli bi mnogi. I zaista je tako, barem kada su kuhana jaja u pitanju. Ovdje se radi o fantastičnom triku koji će vam olakšati život. Stručnjaci kažu kako su jaja stara između 7 i 10 dana idealna za kuhanje i najlakše ih je oguliti….

Pročitajte više
Mali trikovi za kuhanje

Mali trikovi za kuhanje

Prilikom kuhanja nerijetko nam se događaju sitne nezgode, za koje nam se u tim trenucima čini da nema spasa. Ali, kao i za sve, tako i za ove situacije, postoje načini kako ih riješiti. U nastavku vam donosimo neke od rješenja malih nezgoda u kuhanju. Baš te se veselili obradovati…

Pročitajte više
Šipak, slatka i zdrava zimnica

Šipak, slatka i zdrava zimnica

Jesen sa sobom nosi brojne plodove koji su višestruko iskoristivi.  Jedan od takvih plodova je šipak  u narodu poznat po brojnim nazivima; divlja ruža, pasja drača,  šipurina, šipurak, šepurika. Ovih dana zatekli smo pripremu džema od šipka u jednom prozorskom naselju. U kotlu od 100 litara ukuhavao se šipak. Kako nam pripovijedaju…

Pročitajte više