Kad i kako orezivati voćke

Kad i kako orezivati voćke

Zimska rezidba voćaka počinje padom temperature u vrijeme mirovanja vegetacije. Rezidba jezgričavog (jabuka, kruška, dunja) voća može početi krajem studenog i traje sve do početka listanja. Orezivanje kostičavog voća (šljiva, breskva, nektarina, trešnja) pomiče se prema početku proljeća. Razlog je velika osjetljivost na smrzavanje, koja se povećava ako se ranije…

Pročitajte više
Orezivanje voćki ostaviti za kraj veljače

Orezivanje voćki ostaviti za kraj veljače

Natprosječne zimske temperature nisu povoljne za ljudsko zdravlje, a ne pogoduju gotovo ni jednoj poljoprivrednoj kulturi. U najkritičniju skupinu pripadaju voćne vrste, kojima je za normalan razvoj i nastavak biološkog ciklusa potreban određen broj dana s niskim temperaturama. – piše Agroklub.com “Voćke koje cvatu nešto ranije jedna su od najugroženijih skupina….

Pročitajte više