Proizveli napitak za mamurluk

Proizveli napitak za mamurluk

Tvrtka bezalkoholnih pića sa sjedištem u britanskom Cheltenhamu procijenjena je na 4,29 milijuna funti, i to zahvaljujući pradjedu vlasnika biznisa. Naime, proizvodnju prirodnog lijeka za mamurluk pod imenom ‘Overhang’ pokrenuli su prije četiri godine otac i sin William i Stephen Wilkinson – a priča o receptu seže još desetljećima u prošlost. Napitak se inače temelji na stoljetnom talijanskom obiteljskom receptu i…

Pročitajte više
Jablanove tikve

Jablanove tikve

Tikve su na ovom prostorima dugo vremena bile važan dio prehrane kako za ljude tako i za domaću stoku. Sigurno nismo ni razmišljali otkuda smo dobili tu zanimljivu i veoma važnu sjemenku odnosno povrtlarsku kulturu. No, tikve smo dobili sa geografskim otkrićem Amerike i to od indijanaca. Starije generacije rado…

Pročitajte više
Otac Zago: ‘Rak je izlječiv. Moj recept pomogao je mnogima…’

Otac Zago: ‘Rak je izlječiv. Moj recept pomogao je mnogima…’

Franjevački redovnik i učitelj, “otac” Romano Zago iz Brazila godinama je proučavao ljekovitu biljku alou te je osmislio poseban lijek za koji tvrdi da, između ostalog, prevenira i liječi rak. O tome je objavio i knjigu “Rak je izlječiv”.

Pročitajte više
S ovim pripravcima od divljeg šipka ojačat ćete imunitet i razveseliti prijatelje

S ovim pripravcima od divljeg šipka ojačat ćete imunitet i razveseliti prijatelje

Divlji šipak se od davnina koristio u ljekovite i ukrasne svrhe. Iako se u ljekovite svrhe najčešće koristi plod, često se bere i lišće biljke, ali i sami cvjetovi. Od listova se priprema čaj, dok se cvjetovi dodaju u različita jela ili se ukuhavaju sa šećerom u sirupe. Evo nekih…

Pročitajte više
RECEPT DANA: Kobasice u pikantnom umaku

RECEPT DANA: Kobasice u pikantnom umaku

Nabavili smo nekoliko parova domaćih dimljenih kobasica, uzeli malo dobre mesnate slanine 2 para dimljenih kobasica 2 konzerve pelata 1 luk 2-3 češnja češnjaka lovorov list, timijan, peršinov list ljuta papričica malo mesnate slanine sol, papar maslinovo ulje Od navedenih sastojaka načiniti umak: prvo izdinstati luk, pa dodati na sitno…

Pročitajte više