104-godišnjak za vrijeme pandemije završio doktorski rad

104-godišnjak za vrijeme pandemije završio doktorski rad

Iako zvuči nevjerojatno kolumbijski inženjer Lucio Chiquito iskoristio je vrijeme lockdowna najbolje što je mogao te je završio svoj doktorski rad na sveučilištu u Manchesteru u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Prema onome što je Chiquito objasnio, iskoristio je okolnosti pandemije kako bi dovršio istraživanje za koje mu je trebalo više od 30 godina. Cilj mu je bio pronaći metodologiju za izračunavanje maksimalnog protoka rijeke. „Pisao sam sveučilištu i rekao da imam 73 godine i da imam diplomu tehnoloških znanosti. Pitao sam ih mogu li se prijaviti za doktorat, a oni su mi rekli: ‘Naravno’”, pojasnio je 104-godišnjak koji je svoj rad predao 23. rujna 2020. i sada samo čeka sazivanje vijeća kako bi ga mogao obraniti.

Ovaj čovjek koji je 1941. diplomirao na Rudarskom fakultetu postat će jedan od najstarijih ljudi u povijesti koji je doktorirao, piše Aleteia.

Njegova je rodbina u međuvremenu na društvenim mrežama podijelila kako su ponosni na njegov podvig. Netko je na Twitteru pitao je li priča stvarna, na što je rođak Lucia Chiquita odgovorio: „Jeste. Moj je rođak. Sjajan inženjer i uzorna osoba u svakom smislu te riječi.“

Ovaj uporni inženjer živi u kolumbijskom gradu Medellinu i, iako je udovac već pet godina, uživa naklonost svoje obitelji. Poziva se na svoju katoličku vjeru, koja se izražava i u njegovom radosnom i živahnom stavu. Pored toga on u dvorištu svoje kuće ima kip Blažene Djevice Marije pored kojeg zna sjesti odmoriti se i pomoliti.

Osim toga s ljudima je podijelio i svoju krilaticu koja glasi: „Tko izgubi jutro, izgubi i dan; a tko izgubi dan, gubi i čitav svoj život!“ A ono što svatko iz njegove priče može naučiti jest da je stvari bolje uraditi ikad, nego nikad.

T.M.I., KT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar