• Na 12. europskom prvenstvu svećenika u malom nogometu 4 reprezentativca iz Rame
  • Na 12. europskom prvenstvu svećenika u malom nogometu 4 reprezentativca iz Rame

Na 12. europskom prvenstvu svećenika u malom nogometu 4 reprezentativca iz Rame

U talijanskom gradu Brescia od 5. do 8. veljače održava se 12. europsko prvenstvo svećenika u malom nogometu na kojem sudjeluje 16 reprezentacija i oko 250 svećenika. Među sudionicima je i momčad BiH, koja je na prvenstvu 2017. osvojila drugo mjesto. Na ovom prvenstvu igraju i svećenici iz Rame: fra Jure Perić, župnik u Rumbocima, fra Ivan Jelić Balta, vikar u Rumbocima,  vlč Stjepan Didak, župni vikar u Prozoru i fra Mario Jelić, na službi u Jajcu. 

Na turniru, koji je svečano otvoren u ponedjeljak, 5. veljače misnim slavljem kojega je predvodio biskup Carlo Mazza u koncelebraciji s oko 250 svećenika, bit će odigrane ukupno 42 utakmice. Reprezentacije su podijeljene u četiri skupine, a dvije prvoplasirane iz svake igrat će četvrtfinale i boriti se za prolazak dalje.

U grupi A uz domaćina Italiju, nalaze se i reprezentacije Portugala, Mađarske i Kazahstana. Bosna i Hercegovina je smještena u grupu B zajedno s Albanijom, Rumunjskom i Crnom Gorom, dok skupinu C čine: Bjelorusija, Poljska, Austrija i Češka Republika. Hrvatska je u skupini D zajedno s Ukrajinom, Slovačkom i Slovenijom.

Utakmice po skupinama igraju se 6. veljače u poslijepodnevnim satima, kada su planirane i utakmice četvrfinala.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na ovo prvenstvo dolazi kao drugoplasirana s prošlog natjecanja održanog u Vukovaru, ali u nešto izmijenjenom sastavu u odnosnu na prošlogodišnji. Malonogometnu reprezentaciju svećenika Bosne i Hercegovine, pod vodstvom trenera Ivice Vincetića, čini sljedeći sastav: fra Zdravko Anđićfra Ivan Jakovićfra Ivan Jelićfra Mario Jelićfra Jure Perićfra Davor Petrovićfra Marijo Plavčićvlč. Vladimir Pranjićfra Jure Šekerijafra Josip Mrnjavacfra Josip Tomasfra Nikica Tomas i vlč. Stjepan Didak.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar