18 ZARAŽENIH: Zbog korona virusa zatvorena ispostava Rama Tex-a u Gračacu

18 ZARAŽENIH: Zbog korona virusa zatvorena ispostava Rama Tex-a u Gračacu

Izvršeno je  testiranja svih uposlenika pogona Rama Tex-a na Gračacu te se ispostavilo da je na COVID -19 pozitivno novih šesnaest uposlenika, stoga ukupno njih osamnaest. Bio je to razlog da se bez odlaganja obustavi rad u ovom tekstilnom pogonu te da se za sve uposlenike odredi samoizolacija.
„Iako od njemačkog partnera imamo narudžbe robe iz naših tvornica, ne želimo ništa riskirati i potpuno ćemo zaustaviti rad u pogonu na Gračacu, vjerojatno na 15 dana. Izvršiti ćemo potpunu dezinfekciju prostora i robe. Najvažnije je da se oboljeli uposlenici oporave, ozdrave, pa onda nastavljamo sa radom“, rekao nam je Dragomir Čuljat, vlasnik Ramatex-a.
“Prethodnog tjedna smo imali dvije pacijentice koje su imale simptome i testirane su, s tim da jedna sedam dana nije bila na poslu, a druga je bila tri dana prije testiranja. To je bio razlog da testiramo sve žene koje rade u toj tvornici. Od 25 testiranih 15 je bilo pozitivno, što je objavila i epidemiološka služba, a sada smo dobili još jedan nalaz, tako da je u pitanju 16 osoba”, pojasnila nam je doktorica Anđelić.
U tvornici u Prozoru se radi normalno, nema oboljelih, ali se stanje pozorno prati.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing