Dopis Muje Kukića: Ne nalazim se na listi političkog subjekta BPS-a

Dopis Muje Kukića: Ne nalazim se na listi političkog subjekta BPS-a

Nakon što smo objavili popis kandidata za načelnika i Općinsko vijeće Prozor-Rama  za lokalne izbore 2020. pristigo je dopis gospodina Muje Kukića, rođenog na Gorici s prebivalištem u Bugojnu u kojem ističe da se ne nalazi na listi BPS-a, nego je riječ o drugoj osobi istog imena i prezimena.  Popis svih lista i kandidata koje smo objavili je preuzet od Središnjeg izbornog povjerenstva BiH. 

Dopis gospodina Kukića donosimo u cijelosti:

Poštovani, budući da sam u proteklom periodu od objave kandidatskih listi za Lokalne izbore 2020. godine za područje općine Prozor izložen konstantnim upitima i nejasnoćama od strane mojih prijatelja i poznanika, te poslovnih kolega, a iz razloga što se na listi političkog subjekta BPS nalazi kandidat sa identičnim imenom i prezimenom, ovim putem želim obavijestiti sve koji me poznaju da se radi o potpuno drugoj osobi.

Naime, ja, Mujo (Ibre) Kukić, rođen u selu Gorica (općina Prozor) sa adresom prebivališta u Bugojnu, ovim putem pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da se ne nalazim na listi političkog subjekta BPS, te da sa spomenutim političkim subjektom nemam bilo kakvu dodirnu tačku.

U nadi da ćete ovaj moj dopis objaviti na Vašem portalu, budući da ste objavili i liste kandidata među kojima je i lista spomenutog političkog subjekta, unaprijed Vam se zahvaljujem.

 

Podnosilac dopisa:

Mujo Kukić

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar