4.200 KM za ništa. Primaju plaću a ne rade

4.200 KM za ništa. Primaju plaću a ne rade

Nekoliko izaslanika Doma naroda Parlamenta FBiH prošle godine nije bilo ni na jednoj sjednici komisije čiji su članovi, a za to su primali mjesečnu naknadu od 350 KM, što je više od iznosa minimalne mirovine. Za godinu, to je 4.200 KM dobivenih “za ništa”.

Iz ureda predsjedavajuće Doma naroda Lidije Bradare, koja je i na čelu Komisije za europske integracije, član je Parlamentarne komisije za reviziju te je i predsjednica Administrativne komisije, zadužene da odlučuje o naknadama, nije rečeno tko su ti izaslanici.

Ured za reviziju institucija u FBiH konstatirao je u svom izvještaju o radu Parlamenta FBiH u 2017. godini da je za pet članova Komisije za europske integracije Doma naroda, za samo tri održane sjednice, isplaćena naknada od ukupno 18.800 KM, a da pri tome neki od članova koji su primili naknadu, nisu prisustvovali nijednoj od te tri sjednice, piše Dnevni avaz.

”Parlamentarnoj komisiji odgovornoj za reviziju za sedam članova ispred Doma naroda isplaćeno je 26.950 KM za devet sjednica. Za jednog člana komisije nije evidentirano prisustvo niti jednoj sjednici”, dio je izvještaja.

Primaju plaću a ne rade. Zato razmislite sada pred izbore koga birati.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar