Dalić: Hoće li Hrvatska u nedjelju eksplodirati ? Sigurno će biti seizmički poremećaj

Dalić: Hoće li Hrvatska u nedjelju eksplodirati ? Sigurno će biti seizmički poremećaj

MOSKVA, 14. srpnja 2018. (Hina) – “U finalu idemo u fight, bacit ćemo se na glavu, pa što bude. Ako osvojimo trofej nitko neće biti ponosniji, ako ne, čestitat ćemo suparniku i ići dalje. To je sport,” poručio je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić na posljednjem druženju s novinarima u Moskvi uoči finala svjetskog prvenstva protiv Francuske.

Zanimljivo, posljednju Dalićevu novinarsku konferenciju obilježio je zanimljiv detalj, novinari nisu postavili niti jedno pitanje o snazi francuske reprezentacije.

“Nas ne zanima tko je u finalu. Mi smo došli uživati u finalu i dat i svoj maksimum. Ovo je vrijeme koje smo zaslužili, cijeli svijet gleda i navija za Hrvatsku. Nema većeg trenutka u karijeri od sutrašnjeg dana za sve nas bez obzira kako završi bit ćemo sretni i ponosni.”

Dalić se nasmijao na pitanje hoće li u nedjelju “Hrvatska eksplodirati”.

“Hoće li Hrvatska u nedjelju eksplodirati ? Sigurno će biti seizmički poremećaj. Upravo su naši navijači jedan od naših najvećih motiva. Veseli nas radost naših navijača što su zaboravili na sve probleme i nedaće. Što posljednjih 25 dana žive sretno i ponosno. Ako osvojimo naslov u slavlju ćemo nadmašiti i Brazil i Argentinu.”

Izbornika ne brine podatak kako je hrvatska vrsta morala igrati tri produžetka

“Sutra je finale, igrači su svjesni važnosti i značaja i ako netko nije spreman sam će to reći. Znaju kakav je ulog,” kazao je Dalić dodavši: “Mi više nemamo zašto trenirati. Potrebniji su nam odmor i relaksacija. Imamo sitnih problema, ali se nadam da ćemo to riješiti. Nisam, zabrinut jer imamo dobru klupu i igrače koji jedva čekaju nastupiti.”

Nije se zamarao dosadašnjom statistikom međusobnih susreta i podatkom kako Hrvatska u pet susreta nikada nije pobijedila ‘Tricolore’.

“Ne polažem puno na statistiku, sutra je finale. Mi ćemo uživati u nogometu, pa neka pobijedi tko je bolji.

Stranim novinarima gotovo nestvarno zvuči činjenica da su ‘Vatreni’ u listopadu prošle godine bili na rubu ponora, a danas su na korak do svjetskog naslova. Što je to Dalić učinio kako bi u tako kratko vrijeme razbudio momčad i stvorio možda i svjetskog prvaka.

“Između mene i igrača vlada povjerenje i respekt. Želio sam i hoću biti njihov prijatelj, ali ja sam taj koji odlučuje i donosim odluke. Kratko smo zajedno i nema mjesta za oštre stvari i polemike. Naš odnos je iskren i ljudski, a ja niti jednu odluku ne donosim bez razgovora s igračima. Za sada to ide dobro, ne znam je li to trajno rješenje, ali za sada funkcionira. Mi smo kao obitelj.”

Još jednom je ponovio kako je njegovim igračima najteže bilo igrati osminu finala protiv Danske.

“Nama je to bila najteža utakmica. Sve one lijepe stvari iz skupine bile bi ništa da smo to izgubili. Zbog toga smo bili u grču. Sada nema pritiska i opterećenja. U finalu će biti pun stadion, cijeli svijet te gleda i neće biti grča. Dečki će igrati najbolje što znaju.”

Njemački novinari su ustvrdili kako je Marijo Mandžukić bolji igrač od Roberta Lewandowskog i kako je Bayern pogriješio što ga je prodao. Zašto je on tako poseban, zanimalo je njemačka pera.

“Marijo je sjajan igrač, a to govori i njegova karijera. On nikada ne staje, igra na svakoj poziciji na koju ga staviš. Trener s njim nema problema. On je iznimno važna karika u našoj momčadi. On je prvi igrač naše obrane, a zabija golove,” rekao je Dalić dodavši: “On sada uživa, raspoložen je i sve daje za Hrvatsku.”

(Hina)

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar