Ima 4o tisuća članova i oni mu daju snagu da nastavi ovako, a ostalih 340 tisuća ima kanal u EU…

Ima 4o tisuća članova i oni mu daju snagu da nastavi ovako, a ostalih 340 tisuća ima kanal u EU…

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sinoć je u Jajcu, gdje je obilježeno 28 godina od utemeljenja stranke u toj općini, kazao kako je potrebno izgraditi ambijent u kojem se može živjeti te kako preko 40.000 članova HDZ-a BiH “daju snagu za preuzimanje odgovornosti za svoj narod, za sve dobre ali i loše stvari”.

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH, Čović je predvodio izaslanstvo dužnosnika stranke sa svih razina koje je dočekao predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Jajce i predsjedatelj Općinskog vijeća Jajce Ivo Šimunović.

Osvrnuvši se na teške okolnosti u kojima je stranka osnovana, ratna i poratna vremena, komplicirane međustranačke odnose u Jajcu, Šimunović je istaknuo zadovoljstvo ostvarenim rezultatom na lokalnim izborima te konačnom implementacijom istih.

Kako je kazao, HDZ BiH ustrajao je i izborio se za mjesta koja u toj općini, sukladno izbornom rezultatu, pripadaju predstavnicima hrvatskog naroda.

– Nastavit ćemo graditi zajedništvo unutar stranke i naroda ovog kraja, na što nas uostalom obvezuju i grobovi naših branitelja koji kao i svaki kamen naše tvrđave svjedoče o velikoj žrtvi kojoj smo se i danas poklonili na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima – poručio je Šimunović.

Čestitke svim članovima stranke uputio je i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB Radoje Vidović, podsjetivši na zajednički cilj djelovanja od kojeg se ne smije odustati usprkos svim izazovima koji dolaze.

Boljoj klimi za hrvatski narod svjedoči i činjenica da je akademija održana u zgradi Općine Jajce, upravo gdje Hrvati imaju svoj udio vlasti, istaknuo je Čović u svom obraćanju.

– Sve je rezultat rada, i dobre ali i loše stvari. Moramo zaliječiti ratne rane i organizirati se kako bi svima poslali poruku da nas još ima, da je ovo i naša domovina i da bez nas nema odlučivanja o njenoj sudbini – kazao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, stoji u priopćenju.

(Izvor: Fena)

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar