Afera respiratori: Hodžić, Solak, Novalić i Milićević se izjasnili da nisu krivi

Afera respiratori: Hodžić, Solak, Novalić i Milićević se izjasnili da nisu krivi

Svi optuženi u predmetu “Respiratori” – Fadil Novalić, Fahrudin Solak, Fikret Hodžić, Jelka Milićević, kao i pravni subjekt Srebrena malina izjasnili su se da nisu krivi. Na prvom ročištu koje se održalo na Sudu Bosne i Hercegovine optuženi su odbacili sve navode optužnice.

Kao prvooptuženi, navode optužnice odbacio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić, slijedili su Fahrudin Solak, Fikret Hodžić i Jelka Milićević. Fikret Hodžić izjašnjavao se i po krivnji pravnog subjekta Srebrene maline.

Braniteljica Novalića odvjetnica Vasvija Vidović kazala je poslije ročišta kako se očito želi napraviti slučaj “Sanader” u našoj zemlji te kako se unaprijed stvorila predodžba o krivnji.

“Jedan ovakav slučaj je očito nekom potreban”, kazala je Vidović te navela kako se Tužiteljstvo miješalo i onemogućavalo proces instaliranja uvezenih respiratora, prenosi Klix.

Novalić, Solak i Hodžić se terete za udruživanje radi činjenja kaznenih djela u vezi sa djelima “zloupotreba položaja ili ovlasti, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, pranje novca, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, krivotvorenje službene isprave i povredu obveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvješća i njihovo falsifikovanje ili uništavanje“, dok se Jelka Milićević tereti za nesavjestan rad u službi.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing