AKCIJA AGROKOR: Policija upala u dvore Todorićevih

AKCIJA AGROKOR: Policija upala u dvore Todorićevih

Krenula je Akcija Agrokor. Policija je ušla u Kulmerove dvore ali i u stanove nekih članova bivših uprava Agrokora. Na ‘meti’ istrage je 15 ljudi. U tijeku su privođenja. 

Državno odvjetništvo već mjesecima provodi izvide, a jutros nešto prije 6 sati – policija je stigla u Kulmerove dvore, rezidenciju Todorićevih. U Kulmerove dvore dolaze i odlaze odvjetnici, među njima su i Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. Na blogu je reagirao Ivica Todorić, a njegov odvjetnik Rajko Čogurić kazao je kako će biti dostupan institucijama hrvatske države, a za HTV izjavu je dao njegov odvjetnik.

U sklopu akcije slobode su lišeni Tomislav Lučić, bivši član nadzornog odbora Agrokora, Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora te Piruška Canjuga. Priveden je i član Agrokorove uprave i izvršni potpredsjednik za financije, strategiju i tržišta kapitala Ivan Crnjac. Snimku privođenja i izjavu njegovog odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića pogledajte ovdje. Policija je, kako se doznaje i u stanu Damira Kuštraka.

Iz DORH-a su priopćili da sukladno članku 206. Zakona o kaznenom postupku u tijeku izvidi i kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva i krivotvorenja. Kažu da su tijekom ove faze poduzete zakonom predviđene radnje odnosno ishođeni nalozi suca istrage nadležnog županijskog suda radi provođenja pretraga kod petnaest osoba. Naglašavaju da je ovo postupanje nastavak višemjesečnih izvida na temelju provjerenih i potvrđenih činjenica.

Policija u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija Republike Hrvatske provodi izvide. Sukladno članku 206. st.1 Zakona o kaznenom postupku postupanje tijekom izvida je tajno. S obzirom na fazu postupanja nismo u mogućnosti iznijeti više informacija, potvrđeno je HRT-u iz Ravnateljstva policije.

(Izvor: HRT)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar