Angela Merkel podržat će zabranu burke

Angela Merkel podržat će zabranu burke

Njemačka kancelarka Angela Merkel ponovno je izabrana za predsjednicu Kršćansko-demokratske unije s 89,5 posto glasova. Napomenuvši da će se zauzeti za očuvanje temeljnih europskih vrijednosti, na kongresu svojeg CDU-a pozvala je i na bolju integraciju stranaca u Njemačkoj, čemu je zapreka, tvrdi, nošenje burki.

Iako poznata po otvorenom pristupu prema migrantima, ovom izjavom zaradila je pljesak. Na početku kongresa rekla je kako se situacija s izbjeglicama iz ljeta 2015. više ne smije ponoviti, prenosi hrt.hr.

Naglasila je da svakome kome je potrebna pomoć ona u Njemačkoj treba biti i pružena. Svaki pojedinac mora biti tretiran kao ljudsko biće. Svaki pojedinačni slučaj se mora ispitati, rekla je njemačka kancelarka koja je dodala i kako se odnosom prema izbjegličkoj krizi 2015. Njemačka pokazala u najboljem svjetlu.

Osvrćući se ne rat u Siriji Merkel je trenutno stanje u Alepu nazvala sramotom i istodobno kritizirala pasivnost društva prema onome što se događa u tom gradu.

Nešto nije u redu s političkim mjerilima kada tisuće na ulicama prosvjeduje protiv TTIP-a, a zbog pokolja u Alepu gotovo nitko ne digne glas, rekla je Merkel uz odobravanje poslanika.

U svezi s Europom, Merkel je zaključila kako je trenutno u tijeku proces pritisaka na temeljne vrijednosti. Ja ću se zalagati za to da ove vrijednosti ostanu sačuvane, rekla je Merkel.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar