VIDEO: Urnebes na sjednici u BiH – Nepismeni političar postao hit na internetu

VIDEO: Urnebes na sjednici u BiH – Nepismeni političar postao hit na internetu


Nova doza političkih gluposti koje od smiješnih prelaze u žalosne stiže iz Bosne i Hercegovine.

U Općini Zavidovići u BiH prije nekoliko dana je održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća koja je odmah po objavi na Youtubeu postala hit na internetu. Azem Horozović, Redžo Seferović i općinska službenica koja im je čitala te davala upute kako će voditi sjednicu postali su zvijezde, a situacija je iz komične prerasla u tužni prizor nepismenog čovjeka koji pokušava čitati i sastaviti rečenicu.
Netko se potrudio i odrezao najbolje djelove sjednice te napravio video koji se munjevito širi društvenim mrežama i nasmijava čitav Balkan, prenosi hercegovina.info.

Službenica je prvo sjedila pored Horozovića njega i davala mu upute, a kako se sjednica bližila kraju i kad je na scenu stupio Redžo Seferović, potpuno je preuzela posao. Nesretni Seferović je čitavo vrijeme doslovno ponavljao sve ono što mu je službenica šaptala, zbog čega je u kratkom roku postao predmet ismijavanja na internetu.
Dok se Bosanci sprdaju na račun nove političke zvijezde, bosanski mediji o događaju izvještavaju gotovo zabrinutim tonom, a slažu se da je snimka ove sjednice odličan prikaz političke situacije u BiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar