• Anita Tadić, državna prvakinja u karateu – Nastavljam s treninzima i borbama
  • Anita Tadić, državna prvakinja u karateu – Nastavljam s treninzima i borbama
  • Anita Tadić, državna prvakinja u karateu – Nastavljam s treninzima i borbama

Anita Tadić, državna prvakinja u karateu – Nastavljam s treninzima i borbama

Razloga za slavlje zadnjih dana je imala Anita Tadić koja je postala Državna prvakinja u karateu u kategoriji seniorke U 21 do 68 kilograma, a ujedno je proslavila 18. rođendan.

Anita je član Karate kluba EMPI Prozor-Rama i maturantica  Opće gimnazije u Prozoru.

„Karate treniram od svoje 8. godine. U ovih 10 godina karate mi je postao svakodnevnica, nešto što me ispunjava i ono za što živim. Na ovogodišnjem državnom prvenstvu za kadete, juniore i U21, održanom 30.09., osvojila sam zlatnu medalju u kategoriji U21 -68kg, a samim tim i titulu državne prvakinje.

Cijelo ljeto sam sa svojim kolegama iz kluba naporno trenirala, najmanje 2 treninga dnevno, pripreme u Zaostrogu i na Buni. Trud se isplatio, ostvarila sam ono što sam silno željela. Ova medalja mi je jedna od dražih. Drage su mi i druge osvojene medalje kao što su:   3. mjesto na Venice Cupu, 3. mjesto na Grand Prix Croatia, 3. mjesto na Europskom prvenstvu regija u Turskoj te 1. mjesto na državnom prvenstvu 2015“- kaže o sebi prvakinja Anita Tadić.

U njenom radu najveću podršku predstavlja njena  obitelj, a zatim treneri Drago Rajič i Delfina Tadić  te kolege iz kluba i prijatelji.

„Sav ovaj trud, rad i muku trebalo je okruniti Svjetsko prvenstvo koje će se održati na Tenerifima od 25.-29.10., ali nažalost, nismo u mogućnosti osigurati potrebna novčana sredstva za odlazak. Svjetsko prvenstvo je san svakog sportaša, ali mi taj san ove godine nećemo ostvariti. Nadam se da ćemo bar uspjeti otići na Balkansko prvenstvo u Herceg Novom koje će se održati 8.-10.12. te na Europsko prvenstvo u Sochiu u veljači slijedeće godine. Koliko god nam je teško podnijeti to što ne idemo na Svjetsko prvenstvo, toliko nas to čini jačima da izdržimo sve prepreke u životu, da naučimo da život nije samo med i mlijeko i da je pun nepravde. Ako Bog da doći će i naše vrijeme kada ćemo moći svijetu pokazati koliko vrijedimo.“- kazala je Anita i na kraju dodala  da neće posustati nego se nastaviti boriti i trenirati.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar