Arivederci Italia: Sjeverna Makedonija izbacila aktualne europske prvake

Arivederci Italia: Sjeverna Makedonija izbacila aktualne europske prvake

Aktualni europski prvak neće vidjeti Svjetsko prvenstvo u Kataru, Sjeverna Makedonija kreirala je veliku senzaciju na Siciliji! Pogodak Aleksandra Trajkovskog u sudačkoj nadoknadi odveo je Makedonce u finale doigravanja s Portugalom.

Italija je značajno promijenila obranu u odnosu na Europsko prvenstvo, izostali su Bonucci Di LorenzoChiellini je bio na klupi, a izvan konkurencije je ostao i veznjak Locatelli. Međutim, u Palermu je za Azzurre veći problem predstavljao napad, jer se Sjeverna Makedonija poslužila zatvorenom formacijom te se hrabro i maksimalno borbeno suprotstavila velikom favoritu.

Važne su karike u makedonskoj momčadi predstavljala i tri HNL-ovca; Arijan Ademi Stefan Ristovski iz Dinama te Darko Velkovski iz Rijeke. Svi su oni zajedno s ostatkom momčadi disciplinirano odrađivali obrambene zadatke i odolijevali stalnoj talijanskoj inicijativi, da bi dočekali svoj trenutak u drugoj minuti sudačke nadoknade kad je napadač saudijske Al Feihe i bivši član Intera iz Zaprešića Aleksandar Trajkovski udarcem izvan kaznenog prostora svladao Donnarummu.

image

ALBERTO PIZZOLI Afp

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar