• Lejla Manov, volonterka Crvenog križa: Osjećaj sreće pomaganja ljudima u potrebi je nemjerljiv
  • Lejla Manov, volonterka Crvenog križa: Osjećaj sreće pomaganja ljudima u potrebi je nemjerljiv
  • Lejla Manov, volonterka Crvenog križa: Osjećaj sreće pomaganja ljudima u potrebi je nemjerljiv

Lejla Manov, volonterka Crvenog križa: Osjećaj sreće pomaganja ljudima u potrebi je nemjerljiv

Lejla Manov, mlada djevojka iz Prozora, maturantica opće gimnazije Srednje škole Prozor,  već četiri godine volonterka je  općinskog Crvenog križa,  a prošlog vikenda u Sarajevu je izabrana za članicu Skupštine Crvenog križa FBiH, što je bio i  povod za ovaj razgovor.

Jedna sam od tri zastupnika mladih u Skupštini Crvenog križa FBiH, kao najvećeg tijela ove organizacije, s ponosom nam kaže Lejla. To je za mene i moje mlade kolege velika čast, ali i obveza, jer se od nas očekuje aktivno sudjelovanje u radu Skupštine, ali i da budemo glas mladih i zastupamo mlade volontere iz čitave strukture CK FBiH, s ciljem jačanja strukture mladih, kao i cjelokupne organizacije.

Pored Izborne konferencije, Lejla je s mladima iz devet županijskih organizacija Crvenog križa  sudjelovala i na dvije korisne radionice : „Liderstvo i vještine rukovođenja“ i „Primjer dobre prakse“, na kojima se razgovaralo o projektima i aktivnostima realiziranim u proteklom periodu, a koji su bili zapaženi u sredinama u kojima su provedeni.

Lejla nam kaže kako su joj ove godine otkako je aktivna u Crvenom križu brzo proletjele, te ističe da za nju volonterstvo  znači, prije svega , pomoći ljudima kojima je najpotrebnije, a uz to i pametno i korisno iskoristiti svoje slobodno vrijeme.

Na pitanje kako na njen rad gledaju njeni vršnjaci i kako sve to uklapa sa školskim obvezama Lejla kaže: Moji vršnjaci mi daju podršku, zajedno s profesorima, a i većina ostalih volontera su moji prijatelji iz škole, tako je moja kolegica Andrea Šimunović  predstavnica mladih u Županijskom Crvenom križu i dodaje da se sve može, kad se hoće, tako da škola ne trpi.

Kroz razne aktivnosti u CK kroz ove četiri godine razvila sam osjećaj humanosti i potrebe da pomognem ljudima koji tu pomoć trebaju. Budući da je većina volontera završna godina školovnja , bilo bi dobro kada bi se što više mlađih generacija priključilo i nastavilo naš dosadašnji rad u CK, zato pozivam mlade, ne samo srednjoškolce, već i mlađe, da nam se pridruže, jer osjećaj sreće kada ste pomogli ljudima u potrebi zaista je nemjerljiv, poručila je Lejla na kraju razgovora.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar