BAJKA JE GOTOVA! Lučić-Baroni nije izdržala, a Serena se poklonila Hrvatici: ‘Ona je inspiracija’

BAJKA JE GOTOVA! Lučić-Baroni nije izdržala, a Serena se poklonila Hrvatici: ‘Ona je inspiracija’

Nada je trajala kratko, Mirjana Lučić-Baroni nije uspjela napraviti novo čudo, u polufinalu Australian Opena Serena Williams je bila prejaka i u manje od sat vremena, za 50 minuta, došla je do uvjerljive pobjede 6:2, 6:1.

Dva “breaka” u prvom i tri u drugom setu bila su dovoljna da Serena bez većih problema svlada Mirjanu Lučić-Baroni koja je ostala bez energije potrebne za novo čudo u Melbourneu, prenosi net.hr.

Bez obzira na laganu pobjedu, druga tenisačica svijeta naklonila se Mirjani Lučić-Baroni koja je svojim uspjehom i povratkom u polufinale Grand Slama nakon gotovo dva desetljeća, uistinu postala svjetska priča.

“Ona je inspiracija, zaslužuje poštovanje, došla je ovako daleko, moram joj čestitati”, Serena je bila puna poštovanja za hrvatsku tenisačicu.

Mirjana je na oproštaju od Melbournea napravila “selfie” na terenu. Uvjereni smo da će se vratiti… Njezin tenis, pokazala je to u Austarliji vrijedi više od priče o čudesnom povratku za jedan dan.

Mikica se previše potrošila, emotivno i fizički stigavši do polufinala Grand Slama kojim je ponovila uspjeh od prije 18 godina kad je igrala na Wimbledonu protiv Steffi Graf. Serena je u ovom trenutku bila prejaka, Amerikanka će se za svoj 23. naslov na Grand Slam turnirima i sedmu na Australian Openu boriti protiv sestre Venus koja je u polufinalu bila bolja od sunarodnjakinje CoCo Vanderweghe sa 6:7 (3), 6:2, 6:3.

Venus Williams je s 36 godina postala je najstarijom finalisticom Australian Opena od 1969. godine.

Dosad su sestre Williams osam  puta igrale u finalu Grand Slama, šest puta slavila je Serena, Venus pamti pobjede s US Opena 2001. i Wimbledona 2008. godine.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar