Banja Luka u kaosu, uhićuju se prosvjednici, otkazan koncert

Banja Luka u kaosu, uhićuju se prosvjednici, otkazan koncert

Nekoliko članova grupe “Pravda za Davida” privedeno je u nedjelju večer prilikom okupljanja velikog broja građana u centru Banja lLuke. U sveopćem kaosu koji vlada pojavile su se informacije da je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, ponovno uhićen. No, te informacije policija je demantirala.

Kako javlja reporter N1, neposredno prije uhićenja policija je pokušala otjerati okupljene građane sa Trga Krajine.
Nakon što su to odbili, policija je privela nekoliko učesnika prosvjeda i članova grupe “Pravda za Davida”.

Intervencija policije je uslijedila nakon što je istekao “zakonski rok” za okupljanje.
Okupljanju se odazvao veliki broj građana, a rezultiralo je velikom šetnjom kroz centar Banja Luke i otkazivanjem koncerta Harisa Džinovića.

Oporbeni političari u Republici Srpskoj su na društvenim mrežama negodovali zato što su policajci upotrijebili silu na  prosvjednika pripadnika grupe “Pravda za Davida” u Banja Luci.
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović napisao je na Twitteru da je 280. dan prosvjeda kao i uvijek do sada protekao mirno i dostojanstveno, bez ijednog incidenta.

“Tisuće i tisuće građana tražilo je istinu i pravdu da bi se na kraju stotine specijalaca obrušilo na dvadesetak ljudi! Bespotrebna i nevjerojatna primjena sile!”, napisao je Borenović na Twitteru.

Draško Stanivuković (PDP) napisao je da su “opet počeli uhićivati, podmuklo”, ali da “građani zbijaju redove i nastavljaju borbu”.

Igor Crnadak (PDP) napisao je da su devet mjeseci nakon Davidovog ubojstva građani Banja Luke uplašeni i zabrinuti za svoju djecu.

U nedjelju večer na ulice je, u znak solidarnosti s građanima Banja Luke, izašlo i na stotine građana Sarajeva u prosvjednu šetnju s jasnom porukom: tražimo Pravdu za Dženana, Davida i svu djecu.

 

(Izvri: N1/Klix.ba)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar