Barcelona u Areni stekla dva gola prednosti

Barcelona u Areni stekla dva gola prednosti

Nakon što su ove godine u Areni pala ugledna imena poput Kiela, PSG-a i Koldinga, hrvatski prvak PPD Zagreb ipak nije uspio prirediti još jedno iznenađenje, Barcelona se pokazala prejakom i preiskusnom.  U prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka Zagrepčani su izgubili od favoriziranih Katalonaca, koji su u zagrebačkoj Areni slavili s 23:25 (10:14).
 

Hrvatski prvak držao se u prvih 13 minuta, nakon kojih je rezultat bio 5:5, no onda je Barca golomKarabatića povela s 5:7, a uskoro i s 5:9. Kapetan PPD-a Zlatko Horvat prekinuo je niz gostiju 4-0, ali kod 6:10 trener Veselin Vujović bio je prisiljen na već drugu minutu odmora. No odmaranje njegovoj momčadi nije pomoglo, gosti su uspješno održavali stečenih četiri-pet golova prednosti do poluvremena, koje je pogotkom za smanjenje zaostatka na 10:14, nakon najvećeg minusa 9:14,  zaključio Stepančić. 

U nastavku je još raspoloženiji bio Luka Stepančić, koji je održavao nadu domaćina. Hrvatski prvak napokon je zaradio i prvo isključenje, znači počeo je igrati čvršću obranu, ali Barcelona je uspješno odolijevala pritisku.

Ipak, počela je malo škripuckati katalonska mašina, koja je prvo dopustila Zagrepčanima da u 43. minuti preko Stepančića smanje zaostatak na 16:19, onda njegovim devetim golom i na 20:23, a do kraja je bilo još sedam minuta.

Tako se u posljednjih pet minuta pomalo i neočekivano sve otvorilo da PPD Zagreb možda ipak napravi iznenađenje i izvuče barem remi. Četiri minute prije kraja Mandalinić je u napadu u kojemu je Horvat stavio marker i zaigrao umjesto vratara probio obranu i pogodio za 22:24, a onda je Brozović bio precizan i za 23:24!

Gosti su nastavili griješiti u napadu pa je domaćin minutu i pol prije zadnjeg zvuka sirene došao u priliku izjednačiti prvi put nakon početnih 5:5. No udarac danas neraspoloženog  Obranovića skinuo je vratarŠarić pa je Barca uspjela postići još jedan, zadnji gol za konačnih 23:25.

Barcelona je u 18 međusobnih susreta samo jednom izgubila od hrvatskog prvaka uz jedan remi.

Nismo bili na svom dosadašnjem nivou. Barcelona nam je, posebno u prvom poluvremenu, sputala ruke i noge. Na kraju smo imali šansu za remi, no presudilo je neiskustvo. Žao mi je što nismo uspjeli zbog sjajne publike i ambijenta, kazao je nakon utakmice strateg hrvatskog prvaka Veselin Vujović, dodavši:Nemojte misliti da smo se predali. Ispred nas je uzvrat.
sport.hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar