BEŠLAGIĆ U NEDJELJOM u 2: “Evo vidiš ti golubova, haj ti sad znaj koji je od njih Srbin, Hrvat i Bošnjak”

BEŠLAGIĆ U NEDJELJOM u 2: “Evo vidiš ti golubova, haj ti sad znaj koji je od njih Srbin, Hrvat i Bošnjak”

Enis Bešlagić, popularni Šemso gostovao je u ovotjednoj emisiji “Nedjeljom u 2”. Bešlagić se osvrnuo na Istambulsku konvenciju, te političke i društvene prilike u BiH. U uvodnom prilogu na Baščaršiji Bešlagić se u jednom trenutku obraća golubovima, govoreći “Evo vidiš ti golubova, haj ti sad znaj koji je od njih Srbin, Hrvat i Bošnjak. Ovo su ti ti konstitutivni golubovi”

STANKOVIĆ: I Hrvatska se ugleda u nečemu u BiH. Vaša domovina je prije pet godina ratificirala Istambulsku konvenciju koja nas i dan-danas muči. Možete li reći iz prve ruke. Što je s tom Istambulskom u BiH. Ulaze li bradati muškarci u suknjama u ženske toalete?

BEŠLAGIĆ: Pa ne znam. Neki se obriju. Mi smo mnogo godina ispred Hrvatske i u fiskalizaciji i u plastificiranim dokumentima koje već imamo odavno. Vjerujem da smo mi to potpisali ne znajući ni što potpisujemo. Nama šta donesu mi potpišemo. Ali se primjenjuje i ima tu stvari oko kojih možemo raspravljati. Što se tiče toaleta, mislim da je to trošak gazdama kafića koji su već morali odvojiti pušače od nepušača, sad moraju praviti dodatne WC-e “ON”, “ONA”,”ONO”, ili da naprave zajednički hodnik a pisoare i wc školjke podijele.

STANKOVIĆ: Imate dvoje djece. Je li Vam već došlo koje dijete da kaže “ti nisi moj tata, ti si roditelj”?

BEŠLAGIĆ: Ja sam ga zavalio, pa ko god da je. Ma znaš kako je kod nas dole. Nas prvo nauče npr., da ja znam da si ti Srbin, kao što i ti znaš da sam ja Bošnjak…

(Republikainfo.com)

Pogledajte:

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar