Bešlić za N1: Rješenju za Mostar nadam se u “sekundu do 12”

Bešlić za N1: Rješenju za Mostar nadam se u “sekundu do 12”

Mostar 2. srpnja 2016 – Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u subotu je u razgovoru za N1, koji je vođen uživo u improviziranom studiju u staroj gradskoj jezgri Mostara, kazao kako je teško biti gradonačelnik bez Gradskog vijeća.

“Nosite veliku odgovornost kao gradonačelnik, a blokirani ste. Znate da se odluke donose na Gradskom vijeću. Ono je važno, jer je princip demokracije i ništa ga ne može zamijeniti”, kazao je Bešlić.

Mostar treba infrastrukturu, nove projekte, a Bešlić je kazao da grad kao grad radi na prijašnjim projektima i odlukama Gradskog vijeća.

Smatra da su ranija Gradska vijeća donijela neke važne odluke i projekte – poput onog o pročišćavanju rijeke Neretve koji se završava za dvije godine.

“Kao grad smo najviše zagađivali rijeku, ali postojeći projekt će to promijeniti. Neretva će biti čišća, i to je povijesni projekt”, kazao je Bešlić.

Kazao je da Mostar trenutno ima dosta projekata, i da je dosta rađeno na infrastrukturi.

“Međutim, na krucijalnim projektima nemamo Gradskog vijeća. Posljedice toga će se osjetiti u budućnosti. Planovi se rade na duži period, ali ako nemamo novih planova i projekata – to će biti problem Gradskom vijeću koje bude došlo”, smatra Bešlić.

Dodao je da aktualna organizacija i administracija grada radi i priprema projekte, ali da ništa ne mogu bez Gradskog vijeća. Istaknuo je i to da ipak vjeruje u izbore 2. listopada.

“Idemo dalje u razvoj ovog grada. Vjerujem u izbore, jer mi uvijek u ‘sekundu do 12’ nađemo rješenje. Nadam se da će to i u Mostaru biti slučaj”, dodaje.

Glede popisa stanovništva, i rezultanata, Bešlić kaže: “Popis kaže da nema razloga za bojazan nikome i nikada”.

Građani žive u rascjepu između nekadašnjeg i sadašnjeg života, danas je kapitalizam aktivan i morate se snalaziti, kaže Bešlić, dodavši da mnogi časni građani ovog grada danas žive na rubu egzistencije.

“Slika iz Mostara je za neke jako teška, a to nije vezano za Gradsku upravu – nego za neke druge stvari. Mali broj ljudi ima mogućnost za investiranje, a stranci ulažu malo. Situacija je dosta teška. Veliki broj mladih traži posao , a mogli bi da razvijaju društvo – pa traže sebi novi svijet”, ističe Bešlić, prenosi Večernji list.

Smatra da su vlasti i mediji doprinijeli da mladi misle da se vani može bolje živjeti, te da sa tim mladim ljudima treba razgovarati.

Na koncu, dotičući se vedrijih tema – istaknuo je da je Mostar planetarno popularan grad, i da mnogi toga nisu svjesni. Slike iz Mostara koje su obišle svijet ostavile su snažan dojam, nekada po dobrom – nekada po lošem, kaže Bešlić.

“Nitko nije vjerovao da će Mostar udvostručiti turizam nakon prijema Starog mosta u UNESCO. Mislili su da je to gradonačelnikova bajka kada smo rekli da će se svake godine udvostručiti broj turista. Budućnost Mostara kao turističke destinacije je zajamčena”, kazao je Bešlić.

Ured za odnose s javnošću

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar