Bh. parlamentarci će putovati biznis klasom i spavati u hotelima s pet zvjezdica

Bh. parlamentarci će putovati biznis klasom i spavati u hotelima s pet zvjezdica

Članovi kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH ubuduće će moći na službenim putovanjima odsjedati u hotelima s pet zvjezdica i putovati avionskom poslovnom klasom o trošku građana BiH.

U posljednjem broju Službenog glasnika BiH objavljena je Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o načinu i postupku ostvarivanja prava zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine na naknadu za službeno putovanje, a koje je Vijeće ministara BiH usvojilo na prijedlog Ministarstva financija i trezora BiH.

“U članu 6. stav (2) u točki a) iza riječi: članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine dodaje se zarez i riječi: članovi kolegija domova Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine”, piše u usvojenoj odluci, javlja Klix.ba.

Riječ je o izmjeni člana koji se odnosi na hotelski smještaj bh. dužnosnika koji borave na službenom putu. Na taj način članovima kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH omogućeno je da kao i članovi Predsjedništva BiH, predsjedavajući, ministri i zamjenici ministara u Vijeću ministara BiH, kao i njihovo osobno osiguranje koriste hotelski smještaj kategorije do 5 zvjezdica.

Ostali zaposleni u institucijama Bosne i Hercegovine imaju pravo na korištenje hotelskog smještaja kategorije do 4 zvjezdice.

Također, izmijenjen je član 7. stav (4) na način da se iza riječi: “članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine” dodaje zarez i riječi “i članovi kolegija domova Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine”.

U ovom slučaju radi se o članu koji regulira naknade za službena putovanja.

Ubuduće će prilikom službenog putovanja u inozemstvo, u slučajevima kada se putuje avionom i kada te troškove snosi institucija BiH, pored članova Predsjedništva BiH, predsjedavajućeg, ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH i članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH moći putovati poslovnom klasom, a ostali zaposleni u institucijama BiH samo ekonomskom klasom.

Podsjećamo, članovi Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u ovom trenutku su Mladen Bosić, Borjana Krišto i Šefik Džaferović, dok su članovi Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak, Safet Softić i Ognjen Tadić.

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar