BiH čine četiri milijuna dobro obrazovanih i razočaranih

BiH čine četiri milijuna dobro obrazovanih i razočaranih

''Opći izbori u listopadu nude građanima Bosne i Hercegovine šansu da osiguraju suštinske i pozitivne promjene'', rekao je sinoć visoki predstavnik Valentin Inzko na međunarodnoj konferenciji u Mariboru.

''Tijekom poslijeratnog oporavka u Bosni i Hercegovini postignuti su značajni rezultati, ali daleko od toga da je sve završeno. Sada čak dolazi do poništavanja tih rezultata'', ocijenio je Inzko.

Rekao je kako su građani odgovorili na rastuću materijalnu i političku krizu "s hrabrošću, dostojanstvom i izvanrednim stupnjem energije", te je istaknuo da "civilno društvo, putem građanskih demonstracija, plenuma i primjera otvorenog i neovisnog novinarstva, rješava očigledne nedostatke – u pogledu nadležnosti i etike – u političkom životu''.

Ukazujući na činjenicu da "Bosnu i Hercegovinu ne čini nekolicina političkih lidera, već da BiH čine četiri milijuna dobro obrazovanih i trenutno vrlo razočaranih građana", visoki predstavnik je napomenuo da se s građanima mora ozbiljno razgovarati, u suštinskom smislu.

''Izbori će biti dio tih razgovora, ali je potrebno i nakon izbora održati dijalog s građanima'', zaključio je visoki predstavnik Inzko.
Kako je priopćeno iz OHR-a, visoki predstavnik je sudjelovao u godišnjoj konferenciji europskog društva za istraživanje etičkih pitanja Societas Ethica.

http://bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar