BiH/CRNA GORA: Kroz partnerstvo do boljeg sustava upravljanja rizikom od katastrofa u prekograničnom području

BiH/CRNA GORA: Kroz partnerstvo do boljeg sustava upravljanja rizikom od katastrofa u prekograničnom području

Bosna i Hercegvina i Crna Gora potpisat će Sporazum o saradnji i uspostavi prekograničnog partnerstva za bolji sistem upravljanja rizikom od katastrofa u prekograničnom području BiH – Crna Gora u ponedjeljak, 4. srpnja 2022. godine, u prostorijama Zgrade Vlade HNŽ (Stjepana Radića 3/III) u Mostaru s početkom u 12:00 sati.

Potpisivanjem Sporazuma započet će regionalna suradnja na unapređenju sustava prevencije, intervencije i procesa oporavka od katastrofa uzrokovanih klimatskim promjenama u ovom prekograničnom području, te fleksibilnosti sistema da odgovori na nove izazove, kroz jačanje kapaciteta te unapređenje prekogranične saradnje.

Prisutnima će se obratiti:
  • G. Eugen Ćubela, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ/K,
  • G. Tomislav Majić, predsjednik Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK
  • G. Veselin Šturanović, izvršni direktor Fondacije za razvoj sjevera Crne Gore (FORS MNE)

Projekt „Zajednički odgovor“ financira Europska unija u okviru Programa Prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Ukupna vrijednost je preko 590.000 eura, od čega je Europska unija omogućila oko 490.000 eura bespovratnih sredstava. Realizacija je počela 1. srpnja 2022. i trajat će 2 godine, a provode ga Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ u suradnji s partnerima Udruženjem za poduzetništvo i posao LiNK Mostar i Fondacijom za razvoj sjevera Crne Gore (FORS MNE).

Foto: Ilustracija/Ramski Vjesnik

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar