Zlostavljanje usred Beča

Zlostavljanje usred Beča

Grupa muškaraca okružila je dvije mlade žene na Keplerplatzu u Beču i seksualno ih zlostavljala. Objavljeni su stravični detalji slučaja.

Kako prenosi Heute, 18 i 29-godišnjakinja bile su žrtve masovnog seksualnog uznemiravanja u srijedu navečer nešto prije 19 sati na bečkom Keplerplatzu.

“Incident ovakvih razmjera”, rekao je glasnogovornik policije za APA, “nije nam bio ranije poznat. Sukladno tome, istragu shvaćamo vrlo ozbiljno.”

Dvije mlade žene doputovale su iz Gornje Austrije u posjet zajedničkoj prijateljici u Beč. Na putu do njezinog stana, dvije žene je na Keplerplatzu u Beču-Favoritenu opkolila grupa od osam muškaraca – prema iskazu žrtava, bili su “Arapi” – i spriječila ih da nastave put. Muškarci su navodno masovno seksualno uznemiravali i nepristojno pipkali žene.

Nakon nekog vremena žrtve su se mogle probiti iz obruča i pobjeći. Ali čak ni tada muškarci nisu pustili na miru te dvije žene. Prema navodima policije, najmanje dva muškarca pratila su žene do kuće njihove prijateljice. Tamo je jedan od muškaraca čekao na stubištu dok je drugi pokušao na silu ući u stan djevojke u koji su dvije žene pobjegle.

Od prijateljice poznanik je na kraju uspio prestrašiti muškarca, rekli su iz policije. “Zaprepašten sam događajima i pretpostavljam da će policija istražiti počinitelje što je prije moguće. Logična posljedica mora biti trenutačna deportacija”, najavio je predsjednik bečkog FPÖ kluba Maximilian Krauss. S druge strane, predsjednik okruga FPÖ Stefan Berger ponovno je pozvao na zonu zabrane alkohola i veću prisutnost policije, budući da su uvjeti oko Keplerplatza sve gori i gori.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar