BIHAMK: Magla na dionicama u Bosnu, Savu, Drinu, Vrbas, Lašvu i Spreču

BIHAMK: Magla na dionicama u Bosnu, Savu, Drinu, Vrbas, Lašvu i Spreču

Vidljivost je smanjena zbog magle na pojedinim dionicama uz rijeke: Bosnu, Savu, Drinu, Vrbas, Lašvu i Spreču, kao i u dijelovima Sarajeva, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Upozorava se i na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja

Na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i blagdana dolazi do obustava prometa od 09 do 12 :15 sati i od 13:15 do 15 sati. Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktualne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“.

Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. U tijeku su sanacijskni radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Vozila iz pravca Sarajeva prometuju jednim trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno prometovanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Konjic-Jablanica i Živinice-Đurđevik. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Napominju se vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar