• “Kraljice šoka” opravdale svoj nadimak
  • “Kraljice šoka” opravdale svoj nadimak

“Kraljice šoka” opravdale svoj nadimak

Hrvatska je u drugom krugu Eura i u njega nosi dva boda. Katarina Pavlović sa sirenom nam je spasila bod, a visjeli smo prema ispadanju kada je protivnik imao +2. No, Šimara, Pijević i Pavlović su vukle poteze odluke i sretno smo prošli. Tako su cure dobile su priliku za nove tri jake utakmice ponoviti barem djelić čuda koje su prije dvije godine napravile u Danskoj.

Svima je bilo savršeno jasno da ćemo uz sve postojeće probleme imati problema sa Švicarskom, a pobjeda nas je u drugi krug vodila sa dva boda. Morali smo neke stvari u igri mijenjati, ne previše koncepcijski, ali kada izostane najefikasnija igračica iz vanjske linije koja je inače u problemima, to je jako puno, piše Jutarnji.hr

Dobro smo krenuli u klasičnoj formaciji u kojoj je Tea Pijević ostala na golu nakon sjajne utakmice protiv Mađarica

Ulogu Valentine Blažević uzela je Stela Posavec, u obrani je na sredini uz Anu Debelić počela standardno Kristina Prkačin, a obrana napad mijenjale su se Ježić i Stela Posavec. Već odavno postavljene stvari. Imali smo problema s obranom, najviše iz razloga, jer su Švicarske nastojale biti brze i onemogućiti našu promjenu i to im je dosta često polazilo za rukom. Naravno da su Kundig i Gautschi izvana i Schmidt na crti bile te oko kojih se najviše vrtjelo. Druga problematična stvar bila su tri naša isključenja u prvom dijelu, dva Kristine Prkačin, s čim smo trebali biti dosta oprezni.

Dobro smo napadački odgovorili

U uvodu Prkačin sa dva gola, nakon toga odličnom igrom i realizacijom Stela Posavec, posebno Tena Japundža koja je vrlo pristojno trpala s desne strane kada joj se za to otvorila prilika. I to napadački bilo je OK. Šoštarić je u 27. minuti prvi puta na teren posalo Pavlović, ona se upisala iz sedmerca, odigrala dvije odlične asistencije i tako nadopunila naš napad koji se odlično nosio dok je obrana ima problema s protivnicama.

Šoštarić je u 24. minuti zamijenio Pijević sa Kapitanović, jer je mala Mia Emmeneger uvalila kroz glavu, makar je na to bilo upozoreno, nekoliko golova, a jedan je prošao i kroz noge. Makar je Pijević branila OK, trebalo je malo više u ovakvoj utakmici. Na poluvremenu smo imali +2, jer je gotovo sa sirenom Tena Japundža zabila svoj pet gol, što joj je rekordno poluvrijeme na ovoj razini. Rekli bismo dva mala, ali velika gola razlike u vrlo važnoj utakmici.

Obranu je u drugom poluvremenu na sredini počela Sara Šenvald u tandemu sa Tenom Petikom. Pokazalo se zanimljivo i jako dobro za nadgradnju naše igre. Napad je i dalje ‘guslao‘ po notama Stele Posavec, pa nam se popela prednost na +4, pa je nakon čega je Albertesen zvao time out.

Uspio je vratiti nakratko ekipu, ali kako je utakmica išla dalje ruke su im bile sve kraće i naše su se cure ustalile na +4.

Pokušao je Albertsen odmah još jednom to zaustaviti, no to je bio samo pokušaj

Dobro je stajala Hrvatska nije spuštala intenzitet obrane i to je opet bila stvar koja nas je vodila dobrim putem. Albertsen je iščupao kao posljednji adut igru 7 na 6. Zamijenio je i vratarke kao potez plus, stavio Emmeneger na 5-1, jer više nije imao što čekati. To mu je donijelo rezultata i na deset minuta prije kraja sa plus 2 morali smo biti jako oprezni.

Šoštarić je našu neodlučnost pokušao zaustavio time outom, ali nije uspio i Tabea Schmidt je u 54. minuti izjednačila na 23:23. A na švicarskom golu nesavladiva je postala Manuela Brusch i uz isključenje Ane Debelić Hodel je dovela Švicarsku u prednost. Stela Posavec je ostala vani, napad je stao, Švicarska podigla agresivnost i uslijedila je prava drama u završnici.

Na kraju je Pijević obranila ključan udarac pri vodstvu Švicarki 26:25, a Posavec je u posljednjim sekundama poentirala za konačnih 26:26.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar