Bijača: Došlo do sukoba branitelja s vozačem, na petlji Šićki Brod pokušaj samozapaljenja

Bijača: Došlo do sukoba branitelja s vozačem, na petlji Šićki Brod pokušaj samozapaljenja

Nekoliko branitelja je zatražilo medicinsku pomoć, nakon što su se sukobili s vozačem kamiona u blizini graničnog prilaza Bijača.

Darinko Boto, predsjednik podružnice UZB Ljubuški zadobio je ozljede oka nakon kamenjanja Iako su branitelji dali obećanje da će se razići po dolasku kolega iz bolnice, nakon njihovog dolaska ostali su blokirati put prema granici. Kako doznajemo također pristali su na razgovor s političkim čimbenicima, ali ako taj sastanak prođe bez dogovora najavili su blokadu cijele BiH. Sastanak bi se trebalo održati do četvrtka.

Nakon okončanih prosvjeda u 17 sati, u funkciji je promet na autoputu A-1 kod graničnog prelaza Bijača. Podsjećamo, u ponedjeljak poslije 13 sati bivši branitelji blokirali su put prema Međunarodnom graničnom prijelazu Bijača. To je epilog nezadovoljstva zbog nezakazivanja sjednice Povjerenstva u vezi sa zakonom o demobiliziranim braniteljima i njihovim obiteljima.

Kako su kazali medijima razvojačeni branitelji na Bijači neće odustati od poznatih zahtjeva. S obzirom na to da još uvijek nisu sazvane sjednice oba doma Parlamenta FBiH, bivši borci Armije RBiH i HVO-a su blokiralii su i petlju Šićki Brod u Tuzli. Tamo se dogodio još jedan incident. Nakon što je grupa od desetak bivših boraca blokirala petlju jedan od njih je donio kanister s benzinom, a zatim ga polio oko sebe te upaljačem u rukama prijetio da će se zapaliti. U toj nakani su ga spriječili demonstranti.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar