• Bijela utvrda ostala neosvojiva: Rijeka na vratima Lige prvaka!
  • Bijela utvrda ostala neosvojiva: Rijeka na vratima Lige prvaka!
  • Bijela utvrda ostala neosvojiva: Rijeka na vratima Lige prvaka!

Bijela utvrda ostala neosvojiva: Rijeka na vratima Lige prvaka!

Rujevica slavi, Riječani su na nogama, s njima i cijela Hrvatska! Naš je prvak eliminirao austrijskog uz dva remija. Nakon što je u Salzburgu završilo 1-1, na Rujevici su dva konkurenta odigrala bez golova što je trupe Matjaža Keka gurnulo u playoff Lige prvaka!

Slovenski stručnjak postavio je malo defenzivniju momčad u odnosu na Salzburg – Mate Maleš kao veznjak počeo je umjesto ofenzivnijeg Hebera i to je bila jedina promjena u odnosu na Austriju. Gosti su počeli u jednakom sastavu kao i u prvoj utakmici.

Bila je to utakmica malo slabijeg tempa u usporedbi s prvom, ali to je i odgovaralo Rijeci koja je djelovala opreznije.

Riječani su remijem protiv Salzburga osigurali još najmanje osam europskih utakmica i jedva čekaju ždrijeb u petak i protivnika u playoff-dvoboju za ulazak u Ligu prvaka. Ako prođu igrat će po prvi puta u Ligi prvaka, a u slučaju poraza ostaje im utješna nagrada i igranje u skupiniEuropske lige. 

Riječani su prilično sretno došli do playoff-dvoboja jer su Austrijanci veći dio utakmice bili opasnija momčad, no obrana hrvatskog prvaka je izdržala i nije primila gol.

Susret je počeo po velikoj vrućini, što je itekako djelovalo na ritam utakmice, koja u prvom dijelu nije bila na razini dvoboja za playoff Lige prvaka.

Prvi su zaprijetili Riječani u 5. minuti kada je udarac Krvržića u korner skrenuo gostujući golman. Nakon što je hrvatski prvak bio bolja i agresivnija momčad u prvih petnaestak minuta, probudio se u nastavku i austrijski prvaka, a od nekoliko izglednih situacija najbliži je gou bio Berisha, čiji je udarac u 32. minuti prošao tik pored lijeve stative.

Gosti su bolje otvorrili drugo poluvrijeme – u 48. minuti odličnu priliku propušta Hwang koji s desetak metara puca izravno u Slugu, a samo dvije minute kasnije opasan udarac Japanca Minamina prolazi pored vratnice riječkih vrata.

U 55. minuti Salzburgu je poništen gol zbog nepostojećeg zaleđa, a u 61. minuti udarac stopera Mirande odlazi malo pored vrata.

foto: HRT

U 83. minuti Riječani su imali meč-loptu’, Ristoski je prošao po desnoj strani i uputio povratnu loptu za Gorgona koji neometan s desetak metara prebacuje sjevernu tribinu Rujevice.

Do samog kraja Austrijanci ipak nisu ozbiljnije priprijetili, pa grad Rijeka ponovno imaju razlog za slavlje. U playoffu neće biti nositelji pa su njihovi mogući protivnici Celtic, Kopenhagen, APOEL, Maribor i Olympiacos.

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar