Za vikend Četvrti Festival klapske pisme ‘Posušje 2017.’

Za vikend Četvrti Festival klapske pisme ‘Posušje 2017.’

Četvrti po redu “Festival klapske pisme Posušje 2017.” održat će se 5. i 6. kolovoza na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju, uz visoko pokroviteljstvo predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića i supokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Na ovogodišnjem festivalu nastupiti će dvadeset četiri klape iz BiH i Hrvatske.

U subotu, 5. kolovoza, s početkom u 20:30 sati, u konkurenciji muških klapa nastupiti će osam klapa, dok je nedjelja 6. kolovoza rezrevirana za ženske i mješovite klape u čijoj konkurenciji će nastupiti ukupno šesnaest klapa.

Organizatori su u revijalnom dijelu za sve posjetitelje pripremili prave glazbene poslastice. Prve večeri nastupit će Meri Cetinić u duetu sa kćerkom Ivanom Burić, dok će na drugoj večeri publiku za vrijeme glasovanja žirija zabavljati klapa Šufit.

Pet članova žirija, koji su istaknuti glazbenici, skladatelji i glazbeni pedagozi koji poznaju klapsku izvedbu i ove godine će imati pune ruke posla.

Klape se u obje kategorije natječu za prvu nagradu “Posuški stećak”, a uz ovo priznanje osigurana je i novčana nagrada od 1 500 maraka. Drugo mjesto bit će uz priznanje nagrađeno s 1 000 maraka, a treće s 500 marka.

U obje kategorije priznanjem “Bura” bit će nagrađene najbolje klape po izboru publike.

Ulaz na festival je besplatan.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar