Bombom punom čavli napali su djecu i tinejdžere na koncertu

Bombom punom čavli napali su djecu i tinejdžere na koncertu

Snažna eksplozija odjeknula je u ponedjeljak navečer na koncertu Ariane Grande u areni u engleskom gradu Manchesteru. Poginulo je najmanje 19 ljudi, a 59 ih je ozlijeđeno. Policija slučaj istražuje, ali ga tretiraju kao terorizam.

Ariana Grande (23), popularna pjevačica među tinejdžerima, počela je svoju europsku turneju. Kada je koncert završio u 22.33 sati po lokalnom vremenu, odjeknula je eksplozija.

– Bili smo na izlazu, pred vratima, a onda smo čuli snažan prasak – rekla je svjedokinja.

Na koncertu su uglavnom bili tinejdžeri, a bilo je i djece. Jedna djevojčica koja je bila na koncertu ima samo šest godina.

Obližnji hotel je nakon napada prihvatio preko 50 djece koja su bila bez pratnje.

Zavladali strah, panika i potpuni kaos

Pojavio se i uznemirujući video koji pokazuje kako su nakon napada zavladali strah, panika i potpuni kaos. Prestravljeni tinejdžeri su pokušali izaći no došlo je do naguravanja i padanja preko stolaca.

Sumnja se da je napad na koncertu američke pop pjevačice izveo bombaš samoubojica.

Potraga za nestalima: ‘Vidio sam razbacane dijelove ljudskog tijela’

Na Twitteru je pokrenuta potraga za nestalima. Neki su u međuvremenu srećom pronađeni no neke obitelji i prijatelji i dalje pokušavaju dobiti informacije o svojim najmilijima. Policija je objavila telefonski broj koji mogu nazvati.

– Vidio sam krv, čulo se vrištanje, vidio sam razbacane dijelove ljudskog tijela. To nikada neću zaboraviti – rekao je jedan od svjedoka stravičnog napada.

Bomba je bila puna čavli?

Daily Mail piše da su ljudi na koncertu napadnuti bombom sa čavlima i to u blizini izlaza. Britanska premijerka Theresa May prekinula je predizbornu kampanju i izrazila sućut obiteljima poginulih.

U 8 sati će se održati sastanak kriznog stožera. NBC javlja da je pronađeno mrtvo tijelo napadača. Službene potvrde za to još nema.

Opsadno stanje zavladalo Manchesterom

Nakon napada u Manchesteru je zavladalo opsadno stanje. Policija je blokirala grad, a prekinut je i željeznički promet u blizini arene. Glasnogovornik Ariane Grande je rekao da je pjevačica neozlijeđena. Daily Mail piše da je izrazila žaljenje i sućut obiteljima.

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar