BORENOVIĆ: Ekspoze Borjane Krišto ne bavi se ključnim problemima građana BiH

BORENOVIĆ: Ekspoze Borjane Krišto ne bavi se ključnim problemima građana BiH

Zastupnik Partije demokratskog progresa (PDP) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Branislav Borenović nazvao je ekspoze Borjane Krišto (HDZ), koju je danas Dom imenovao za predsjedateljicu Vijeća ministara BiH, “laganim političkim štivom” u kojem nema najvažnijih, konkretnih ekonomskih pitanja.

”Tu mislim na ukidanje akciza na šest mjeseci, pojeftinjenje cijena goriva i smanjenje stope PDV-a, kako bi pojeftinile barem osnovne životne namirnice, što zanima sve građane BiH. Imam osjećaj da se ovdje radi o staroj politici koja će ostati i ništa se konkretno neće dogoditi”, izjavio je Borenović. Napominje da je očigledno u ovom slučaju napravljen kompromis “iza scene”, te da nije bilo hrabrosti da se napiše nekoliko rečenica oko NATO puta BiH.

”Imam osjećaj da su fotelje moćnije od ispunjavanja danih obećanja građanima BiH, od kojih zavisi život svakog građana i gospodarstvenika ove zemlje. Ukidanje akcize na gorivo i smanjenje PDV-a su dva najvažnija pitanja u BiH u ovom trenutku”, zaključio je Borenović.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar