Vlada HNŽ poslala Skupštini prijedlog Proračuna od 328.143.830,00 KM

Vlada HNŽ poslala Skupštini prijedlog Proračuna od 328.143.830,00 KM

Nakon više čitanja na Vladi i prošlotjednom usvajanju Nacrta proračuna na Skupštini, danas je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije utvrdila i usvojila konačan tekst Prijedloga proračuna HNŽ-a za 2023. godinu u iznosu od 328.143.830,00 KM.

Dokument je odmah upućen u skupštinsku proceduru, a predsjednik Vlade dr. sc. Nevenko Herceg ovom je prigodom izrazio nadu da će se Skupština sastati do kraja tekućega tjedna kako bi HNŽ zadržala uspostavljenu pozitivnu praksu usvajanja svih važnih financijskih dokumenata za predstojeću prije isteka tekuće kalendarske godine.

”Jednoglasno smo danas, kolege ministri i ja, usvojili Prijedlog proračuna, zajedno s Prijedlogom zakona o izvršenju Proračuna HNŽ-a za 2023. godinu. Ne dvojim kako će ovako oblikovani tekstovi ovih prijedloga uredno i na vrijeme proći skupštinsku proceduru jer smo zbilja uložili izniman napor kako bismo maksimalno uvažili postavljene zahtjeve resora i jedinica lokalne samouprave, za njihove infrastrukturne i razvojno-socijalne projekte, kao i prijedloge i primjedbe koje su na Nacrt iznijeli kolege skupštinski zastupnici. Cijenim kako ima prostora izglasati na Skupštini ovaj Prijedlog do isteka kalendarske godine, kako bismo imali osigurane sve preduvjete za nesmetan rad i funkcioniranje svih segmenata naše zajednice već s prvim danom 2023. godine”, kazao je Herceg.

”Kolegama u Skupštini šaljem Prijedlog uravnotežena Proračuna koji se temelji na realnoj projekciji prihoda i s njima uravnoteženim rashodima. Projicirani rashodi s jedne strane rezultat su uvažavanja realnih zahtjeva proračunskih korisnika, a s druge rezultat ostvarenja Proračuna u 2022. godini. Uz očuvanje stabilnosti javnih financija, zadržali smo postojeću razinu prava, a u skladu s projekcijom rasta prihoda osnažili smo razvojnu dimenziju kroz planiranje sredstava za poticaje i potpore”, zaključio je Herceg.

Vlada je danas usvojila i Uredbu o dopuni uredbe o činovima policijskih službenika HNŽ-a, potom Odluku o davanju suglasnosti MUP-u za raspisivanje javnoga oglasa za prijem i školovanje 130 kadeta za čin policajca i 20 kadeta za čin mlađega inspektora

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila i Odluku o odobravanju utroška novčanih sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ-a za 2022. godinu, kojom se odobrava isplata 2,45 milijuna KM domovima zdravlja u Mostaru, Konjicu, Čapljini, Prozor-Rami, Čitluku, Stocu, Jablanici, Neumu i Ravnom, s ciljem sufinanciranja obveza iz potpisanih kolektivnih ugovora te poboljšanja materijalnoga statusa tih zdravstvenih ustanova.

Zajedno s prethodnom odlukom Vlade o isplati 550.000,00 KM domovima zdravlja, ukupna brojka iznosi 3 milijuna KM izdvojenih za ovu namjenu. Vlada je, također, Odlukom izdvojila 30.000,00 KM iz tekuće pričuve za Srpsku pravoslavnu crkvu, a za potrebe Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing