Borjana Krišto u Berlin povela čak 12 osoba na teret proračuna

Borjana Krišto u Berlin povela čak 12 osoba na teret proračuna

Prema saznanjima Raporta, Bosna i Hercegovina ima najbrojnije izaslanstvo na Samitu u Berlinu, koja uz Krišto broji još čak 12 osoba!

Borjana Krišto (HDZ BiH), predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, boravi u Berlinu na Samitu Berlinskog procesa kojem uglavnom prisustvuju premijeri zemalja Zapadnog Balkana, na poziv kancelara SR Njemačke Olafa Scholza.

Radi se o 10. jubilarnom Samitu, a glavne teme su jačanje regionalne gospodarske suradnje i ubrzanje procesa europskih integracija zapadnog Balkana.

Što svi rade u Njemačkoj?

Prema saznanjima Raporta, Bosna i Hercegovina ima najbrojnije izaslanstvo na ovom Samitu, koja uz Krišto broji još čak 12 osoba! Sudeći prema brojnosti izaslanstva, moglo bi se pomisliti da BiH ima najviše za ponuditi od svih sudionika Samita u Berlinu i da će ovaj skup donijeti najbolje rezultate za našu zemlju.

Nažalost, imajući u vidu (ne)učinkovitost Vijeća ministara BiH u svojim redovnim aktivnostima unutar zemlje, počevši od vrlo malog broja zakona koje šalje u parlamentarnu proceduru, pa sve do odbijanja Krišto da smijeni odbjeglog i za teški kriminal osumnjičenog Zorana Galića, teško da će “svita” na čelu s predsjedavajućom Vijeća ministara BiH iz Berlina donijeti neki konkretan rezultat.

Međutim, proračun BiH itekako će osjetiti ovaj “izlet” našeg brojnog izaslanstva, jer prema saznanjima Raporta, troškovi putovanja i smještaja u Berlinu bit će pokriveni iz proračuna, odnosno platit će ih porezni obveznici.

U izaslanstvu, kako se saznaje, osim Krišto, nalaze se čak četiri savjetnika iz njenog ureda, troje zaposlenika Protokola Vijeća ministara BiH, jedan prevoditelj i čak četiri policijska službenika. Prema informacijama Raporta, na događaje u okviru Samita dozvoljen je pristup Krišto i još dvoje članova izaslanstva, te po jednom članu protokola, osiguranja i prevoditelju, što je ukupno šest osoba.

Vrijeme i za kupovinu

Što rade “rezervnih” sedam osoba koji su u Berlinu o našem trošku, javnost za sada ne zna. Raport je uputio upit Vijeću ministara BiH o broju članova izaslanstva i troškovima, te ukoliko dobije njihov odgovor, objavit će ga naknadno. U međuvremenu, dok je Krišto s dijelom izaslanstva sudjelovala na sastancima u okviru Samita, saznaje se da se “višak” članova izaslanstva Vijeća ministara BiH na Berlinskom samitu zaputio u kupovinu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar