Brat i sestra susreli se nakon punih trideset godina

Brat i sestra susreli se nakon punih trideset godina

Zabilježili smo dirljiv susret brata i sestre nakon što se nisu vidjeli punih trideset godina.

Ani Ćurić (83) iz Prozora na vratima stana prije nekoliko dana pojavio se njen brat Ante Mijatović (82), kojeg nije vidjela niti za njega čula punih trideset godina.

Još ne mogu doći sebi od  prevelike sreće i  neizmjerne radosti zbog ovog iznenadnog susreta, kroz suze nam priča Ana, koja je još prepuna emocija koje je ovaj susret u njoj izazvao.

Brata, koji mi je još jedini ostao živ, nisam vidjela niti za njega čula punih trideset godina, a u Australiji je već 55 godina , priča dalje Ana. Baš neki dan sam ga spominjala svojoj kćerki Mariji i po tko zna koji put se zapitala što je s njim i je li živ, i kada sam pomislila da ga više nikada neću vidjeti, on se pojavio.

To jutro netko mi je pozvonio na vrata, kad sam otvorila vidjela sam nepoznatog muškarca s putnim torbama, koji me upitao primam li goste.

Primam, odgovorila sam, al ne znam tko ste vi, jer ga nisam odmah prepoznala, a kada je on rekao da je moj brat Ante, skoro sam se srušila od uzbuđenja.

Od sreće nismo mogli prestati plakati, nisam vjerovala da se to stvarno događa, da smo se nakon toliko vremena ipak susreli.

Ante je u Australiji osnovao obitelj, uvijek je želio doći u rodni kraj, ali posao i životna trka su taj dolazak stalno odgađali.

Moj unuk je prije nekoliko dana pravio svadbu na Hvaru i ja sam pomislio da sad, kad sam tako blizu, moram potražiti svoju sestru Anu. Nisam znao je li živa, ali sam rekao”ako je živa vidjet ću je, ako nije zapalit ću svijeću na njenom grobu”.

Hvala Bogu, našao sam je živu i još relativno zdravu, kaže i sam vitalni Ante.

Ana i Ante nisu prestajali pričati cijelo vrijeme ovog kratkog susreta, željeli su svaki zajednički trenutak iskoristiti da bi jedno drugom ispričali i nadoknadili sve ono što su kroz protekle godine propustili.

Rastali su se dirljivo, kako su se i sreli, kroz suze, jer i jedno i drugo su svjesni da je ovo možda njihov posljednji susret……

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar