VELIKI NAPREDAK HRVATSKE: Čačićeva reprezentacija značajno napredovala na Fifinoj ljestvici

VELIKI NAPREDAK HRVATSKE: Čačićeva reprezentacija značajno napredovala na Fifinoj ljestvici

Hrvatska reprezentacija napravila je velik skok prema naprijed na srpanjskoj ljestvici Međunarodne nogometne federacije (Fifa) te je sada na 15. mjestu njenog poretka.

Napredak je to za dvanaest pozicija u odnosu na prethodno izdanje ljestvice koju su oblikovala tri kontinentalna natjecanja odigrana u posljednjih mjesec dana. Uz Europsko prvenstvo, kontinentalnu završnicu imale su i američke konfederacije (Copa America Centenario) te Oceanija (OFC Nations Cup), a sve to dovelo je do promjena u poretku.

Zahvaljujući pobjedama protiv Turske i Španjolske na Euru, ali i remiju sa češkom izabranom vrstom Hrvatska je 27. mjesto poretka unaprijedila za dvanaest pozicija, a jednako je toliko napredovao i Island, sada 22. nogometna sila svijeta. Od Eura je najviše profitirao polufinalist Wales koji je s 291 bodom više u odnosu na prethodno izdanje poretka stigao do jedanaestog mjesta.

Europski prvaci Portugalci pomaknuli su se na šestu poziciju, dok su finalisti Francuzi napravili skok od 10 mjesta te su sada sedmi na svijetu. I dalje je prva reprezentacija svijeta Argentina koju slijede Belgija, Kolumbija, Njemačka i pobjednik Copa Americe Čile.

net.hr

fifa-poredak

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar